Turkije schiet drone neer aan Syrische grens

De drones die door Turkije werden neergeschoten.
Twitter De drones die door Turkije werden neergeschoten.
Turkije heeft naar eigen zeggen gisterennamiddag een drone neergeschoten aan de grens met Syrië. Het is nog niet duidelijk van waar de drone afkomstig is.

Het toestel schond het Turkse luchtruim minstens zes keer, onder meer boven de westelijke grensstad Kilis, aldus het ministerie van Defensie. Twee gevechtsvliegtuigen werden ontplooid vanop de Turkse militaire basis Incirlik, die de drone uit de lucht schoten. Het ministerie postte afbeeldingen op Twitter van het onbemande vliegtuigje.

In 2015 schoot de Turkse luchtmacht een Russisch gevechtsvliegtuig neer aan de Turks-Syrische grens, wat leidde tot een diepe crisis tussen Ankara en Moskou. 

Turkije en Rusland zijn allebei betrokken bij het conflict in Syrië. Turkije steunt de rebellen die strijden tegen het Syrische regime, terwijl Rusland een bondgenoot is van president Bashar al-Assad.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • FRIEDA VAN KEYMEULEN

    Deze drone is volgens mij niet afgeschoten maar ginder afgezet. De planten [maïs?] rond dit vliegobject staan te dicht en te mooi recht. Bovendien is de 'body' voor een crashlanding in merkwaardig goed behouden toestand.

  • sedat can

    Ze hebben niets te zoeken boven turks grondgebied