Turkije plaatst 1.500 buitenlanders in quarantaine die geblokkeerd zaten op luchthaven in Istanboel

REUTERS
Turkije heeft donderdag ongeveer 1.500 buitenlanders, vooral Algerijnen, in quarantaine geplaatst. Ze zaten al enkele dagen vast in de grootste luchthaven van Istanboel, nadat hun vluchten waren geannuleerd vanwege de pandemie van het nieuwe coronavirus.

De passagiers, onder wie ook Tunesiërs en Jordaniërs, werden met bussen overgebracht naar een studentenverblijf in Karabük, in het noorden van Turkije, bericht persagentschap DHA.

De uitbater van de luchthaven in Istanboel, IGA, zei dinsdag dat duizend Algerijnse passagiers al enkele dagen vastzaten op de luchthaven. IGA zei ook dat de Turkse regering Algerije probeerde te overtuigen om vliegtuigen te laten landen. 

Algiers schortte op 19 maart alle vluchten op van en naar Europa, maar ook de verbindingen met enkele hoofdsteden in Afrika en het Midden-Oosten. Woensdag was er overleg tussen de buitenlandministers van Turkije, Algerije en Tunesië.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • guido van der smissen

    Turkije hoort totaal niet bij Europa, erdogan is de ondergang van Europa als wij blijven toegeven, want hij wil maar 1 ding geld, mensenlevens doen hem niets