Ga naar de mobiele website
^ Top

Turkije dreigt ermee 15.000 vluchtelingen per maand naar EU te sturen

AFP
De Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu heeft ermee gedreigd maandelijks 15.000 vluchtelingen die momenteel in Turkije verblijven, naar Europa te sturen. Dat zegt het Turkse staatspersagentschap Anadolu. De vluchtelingendeal tussen de EU en Turkije bestaat dit weekend precies één jaar, maar verschillende Turkse hooggeplaatsten hebben er de laatste weken mee gedreigd het akkoord op te zeggen.

Soylu reageerde daarmee op de recente diplomatieke spanningen tussen Turkije en verschillende Europese lidstaten naar aanleiding van het Turkse referendum over de grondwet, die de macht van de president gevoelig moet uitbreiden. "Als jullie dat willen, sturen we jullie elke maand 15.000 vluchtelingen", klonk het. Tot nu toe heeft Turkije in het kader van de deal met de EU in totaal zowat 3.500 vluchtelingen naar Europa gestuurd.

De Binnenlandminister waarschuwde Nederland en Duitsland er ook voor zich met hun eigen binnenlandse aangelegenheden bezig te houden. Berlijn en Den Haag hebben de afgelopen weken verschillende campagnemeetings van Turkse ministers naar aanleiding van het referendum op hun grondgebied verboden.

Mevlüt Cavusoglu, de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, dreigde er woensdag al mee om het vluchtelingenakkoord met Europa op te zeggen, als de Unie de visumplicht voor Turken niet afschaft.
30 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • arnaud di monaco

  Piet Hein! Commercieel doorzicht! En tevredenheid van alle partijen! zou er zelf met mijn..eerlijk .."franke toot" niet opgekomen zijn! Nog van dit! Humor is de beste saus!

 • Tisomzeep

  Hoezo dreigen dit is afgesproken met rutte en merkel dat er 250 k per jaar extra mogen komen

 • dirk van melle

  Ik krijg werkelijk een lachkramp! Zijn dit fragmenten uit een turkse versie van Monty Python! Nog Erdo..Nog Nog Nog .....na de Kampioenen......de Erdo's !!!!!

 • Piet Hein

  Lijkt me niet moeilijk hoor . Zodra ze hIer zijn stuur je ze gewoon met een prijsstunter naar de turkse riviera . Voor 199.- pp. Pw.. Stuk goedkoper dan ze hier te houden . Hun blij wij blij Turken blij anders staat die rotzooi toch binnenkort leeg .

 • ProErdogan

  Belachelijk, de mening van 20 mensen hier gaat het niet maken jongens.. Droom maar verder.. Als Turkije de grens opengooit mag je er naar fluiten.. Je hebt 2 opties: Sterke bondgenoot Turkije of Sterke vija Turkije...

Meld een bug