Turkije blijft handel met Iran voeren ondanks dreiging Amerikaanse sancties

De Turkse president Tayyip Erdogan spreekt de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toe.
EPA De Turkse president Tayyip Erdogan spreekt de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toe.
De Turkse president Tayyip Erdogan heeft vandaag gezegd dat het voor Turkije onmogelijk is om te stoppen met het kopen van olie en aardgas uit Iran, ondanks de dreiging van Amerikaanse sancties.

Sprekend met verslaggevers op zijn terugvlucht van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York, zei Erdogan dat Turkije niet bang is voor mogelijke Amerikaanse sancties voor zijn handel met Iran, eraan toevoegend dat Ankara zijn samenwerking met Teheran niet wil beëindigen.

Erdogan merkte tijdens de vlucht ook op dat hij had voorgesteld het Amerikaanse Patriot verdedigingssystemen af te nemen van de Verenigde Staten, als het aanbod van de VS overeen zou kunnen komen met een aanbod voor Russische S-400-systemen dat Ankara in juli ontving.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sadettin Uysal

  Waarom denk usa even dat ze alles mogen beslissen op de wereld en wie niet luisterd word gelijk bedreigd. Is dat de democratische wereld waar we in willen leven. Hulde voor Erdogan dat hij niet buigt. Daar mogen de Europese leiders een voorbeeld aan nemen

 • Lois Verdonk

  Wat voor sancties ? Geen namaak handtassen of nep goud meer kopen in turkije ?

 • Don Tessers

  Turkije wordt ook steeds gevaarlijker, drijft eigen zinnen door, chanteert Europa met doorlaten van gelukszoekers, koopt overal wapens, blijft haar volk onderdrukken en wil Cyprus haar olie ontginnen. Stop met All-in reizen naar dat land.

 • frans Venloo

  Groot gelijk dat ze dit doen De VS heeft in feite daar geen zaken mee maar kan het niet laten als moeial zich overal mee te bemoeien om oorlog te stoken .

 • Wesley Gevaert

  Amerika heeft onder Trump zijn wereldwijd gezag verloren.