Turkije arresteert 22 mensen wegens banden met IS

Politieagenten in Turkije (archiefbeeld).
Shutterstock Politieagenten in Turkije (archiefbeeld).
De Turkse politie heeft bij een reeks huiszoekingen in de hoofdstad Ankara 22 Syriërs en Irakezen gearresteerd omdat ze ervan verdacht worden banden te hebben met terreurorganisatie Islamitische Staat. Dat meldt het Turkse persbureau Anadolu.

Het gaat om zeventien Irakezen en vijf Syriërs. Ze zouden hebben gevochten voor IS in Syrië en Irak en zouden illegaal Turkije zijn binnengekomen. 

In het hele land worden veiligheidsmaatregelen aangescherpt voor de Dag van de Arbeid op woensdag.

Vorige week werd een vermoedelijk lid van IS aangehouden in de noordwestelijke provincie Tekirdag en beschuldigd van het plannen van een aanval tijdens een herdenkingsceremonie voor de Eerste Wereldoorlog.

Turkije is sinds 2015 al een aantal keer getroffen door aanslagen die worden toegeschreven aan IS, onder meer in 2017 in een nachtclub in Istanbul, waarbij 39 mensen omkwamen. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Benny Van den broeck

    Goed zo van turkije!