Tunesië laat journalist Ben Brik vrij na zes maanden

In Tunesië is de journalist en dissident Taoufik Ben Brik vanochtend na zes maanden opsluiting vrijgelaten. Dat meldt zijn echtgenote Azza Zarad aan het Franse persagentschap AFP. Ben Brik werd in november 2009 veroordeeld tot zes maanden cel wegens geweldpleging. Sommige bronnen, waaronder mensenrechtenorganisaties, hadden het indertijd over een politieke rechtszaak.
 
"Hij werd om 6 uur plaatselijke tijd vrijgelaten nadat hij zijn volledige straf heeft uitgezeten", aldus de vrouw van Ben Brik nadat ze een telefoontje had gekregen van haar echtgenoot. Taoufik Ben Brik (50) heeft intussen de gevangenis van Siliana, in het noordwesten van Tunesië, verlaten en is op weg naar zijn huis in Tunis.
 
Ben Brik werd op 29 oktober 2009 opgesloten en in november veroordeeld. Eind januari werd de veroordeling door het hof van beroep bevestigd. De journalist werd schuldig geacht aan het vernielen van de auto van een 28-jarige zakenvrouw, na een ongeval. Volgens sommige bronnen was die vrouw eigenlijk een politieagente die het ongeval zou hebben uitgelokt. Ben Brik staat bekend om zijn kritische artikels over de Tunesische regering. (afp/adv)