Tunesië bergt veertien migranten, tientallen bootvluchtelingen verdronken

Drie van de geborgen lichamen.
AFP Drie van de geborgen lichamen.
De kustwacht van Tunesië heeft de lichamen van veertien migranten geborgen die afgelopen donderdag verdronken toen hun boot vlak na vertrek uit Libië zonk. Dat meldt de Tunesische hulporganisatie Rode Halve Maan.

Tunesische vissers wisten vier mensen nog te redden, van wie er later een, een Congolees, in het ziekenhuis stierf. De drie overlevenden zijn afkomstig uit Mali.

Dat zegt de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. Voor de levens van de andere opvarenden op de overvolle boot, wordt gevreesd. Er zouden zeker tachtig mensen aan boord geweest zijn.

De vluchtelingen waren maandag vertrokken vanuit buurland Libië, op weg naar Europa. Dit jaar kwamen al meer dan 340 mensen om toen ze vanuit Noord-Afrika Italië probeerden te bereiken.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Fons Casteels

    Opnieuw slachtoffers op het conto van de vluchtelingenindustrie. Mensensmokkelaars weten dat het volstaat om hun boot op zee te krijgen: ze denken dat er altijd wel ngo's rondvaren, op zoek naar vluchtelingen. De V.N. betaalt hen immers per geredde vluchteling. Maar helaas: ditmaal hebben de ngo-gesubsidieerden gefaald.

  • Johan Van Biesen

    De politiek is achterlijk, ik zeg het al jaren, als ze iedereen duidelijk maken dat indien ze via een boot de oversteek maken ze onmiddelijk geweigerd worden zonder pardon, dan gaan ze niet meer langs deze weg proberen over te komen en verdrinkt er niemand meer, maar dat is te moeilijk te begrijpen zeker?