TUI wil in juni weer toeristen naar Mallorca vliegen

Archiefbeeld van een Boeing van TUI die opstijgt vanop de luchthaven van Palma de Mallorca
REUTERS Archiefbeeld van een Boeing van TUI die opstijgt vanop de luchthaven van Palma de Mallorca
Reisconcern TUI bereidt zich volop voor op het aankomende zomerseizoen. Mallorca zou binnen enige tijd al opnieuw worden aangevlogen. “We willen onze vliegreizen naar Mallorca tegen half of ten laatste eind juni hervatten”, heeft CEO Fritz Joussen verklaard aan het Duitse dagblad Rheinische Post. Maar ook andere bestemmingen worden bekeken.

Volgens Joussen hebben ook Griekenland, Cyprus, Kroatië, Bulgarije en Oostenrijk zich al zeer goed voorbereid op de hervatting van het toerisme. Het hotelseizoen moet uiterlijk op 1 juli beginnen. Met Turkije worden gesprekken gevoerd. Maar TUI maakt zich sterk dat de vliegreizen naar Mallorca volgende maand al hervat kunnen worden.

“Er zal een dynamiek van het openen van de grenzen op gang komen omdat er geen reden is om het toerisme on hold te zetten”, meent de CEO van het Duits-Britse reisconcern.

Friedrich Joussen, CEO van TUI
EPA Friedrich Joussen, CEO van TUI

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas heeft al laten uitschijnen dat er goede vooruitgang is geboekt tijdens het overleg met zijn collega’s om de reisbeperkingen voor de zomervakantie op te heffen.

Ook onze Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR) heeft de voorbije dagen intensief overlegd met zijn Franse, Nederlandse, Duitse en Luxemburgse collega’s over een graduele opheffing van de beperkingen aan de gemeenschappelijke grenzen.

Tegelijk kan een opheffing van de beperkingen alleen onder voorwaarden: eerst “eenzelfde aanpak van de epidemie aan beide kanten van de grens, en een besmettingsniveau dat onder controle is”, daarna “een heropening die volledig onderling wordt gecoördineerd”.

Lees ook:

Corona-uitbraak na restaurantbezoek in Duitsland: minstens vijftig mensen in quarantaine

Reizen deze zomer dan toch verantwoord, volgens Marc Van Ranst: “Enkel naar bestemmingen waar risico niet groter is dan hier” (+)

België praat met buurlanden over ‘reisbubbel’, maar ook deze grenzen gaan wellicht open (+)

Bekijk ook: Van Gucht wil gecoördineerde aanpak voor openen grenzen

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marcus Camps

  En die hotels zijn er ook klaar voor ? Dit betekent toch niks meer zelf opscheppen aan het diner, enkel de strandbars open of zo ? Benieuwd hoe ze het gaan aanpakken. Gegarandeerd een pak besmetting eer we halfweg de zomer zijn. Dan kan de school niet open in september en zijn al onze inspanningen voor niks geweest. Trouwens, Mallorca wou toch geen toeristen meer, wel !? Laat ze maar eens een jaartje sudderen en kijken of er meer dankbaarheid uit voortkomt.

 • Elke Van Cauwenbergh

  Maand te laat eerst op gemak opstarten beter in juni voor in Julie massatoerisme aankomt

 • Cornelis Nepos

  Dat is vragen om een tweede corona-uitbraak.

 • Carl Op de Beeck

  Je moet goed gek zijn om in een vliegtuig te kruipen.

 • Patrick Vandeputte

  Goffin onderhandelt dus met de buurlanden. Misschien moet hij ook eens onderhandelen met de landen die hun grenzen binnenkort openen voor toeristen en waar het corona virus wel goed onder controle was. Zoals Griekenland bijvoorbeeld.