Tsunami-alarm na zware aardbeving voor kust van El Salvador

Beeld ter illustratie - Tsunamiwaarschuwing na zware aardbeving voor kust van El Salvador
Shutterstock Beeld ter illustratie - Tsunamiwaarschuwing na zware aardbeving voor kust van El Salvador
Na een zware aardbeving voor de kust van El Salvador is een tsunamiwaarschuwing gegeven. Volgens het Amerikaanse geologische instituut USGS had de beving een magnitude van 6,6.

Voorlopig is er nog geen sprake van slachtoffers of schade. Volgens het USGS lag het epicentrum van de beving op een diepte van 65 kilometer, zowat 40 kilometer ten zuiden van de hoofdstad San Salvador. De beving zou ook gevoeld zijn in Guatemala, Honduras, Nicaragua en Costa Rica.

“Het beefde hier langs alle kanten”, vertelt Etienne Claessens, een Belg die momenteel op vakantie is in La Libertad in El Salvador, aan onze redactie. “Het water in het zwembad ging helemaal tekeer. De schrik zat er toen goed in. In totaal duurden de schokken ongeveer drie à vier minuten. Er zouden nog naschokken geweest zijn, maar die hebben wij niet gevoeld. Zelf heb ik geen schade gezien. Het hotel waar ik verblijf, ligt zo’n twintig à dertig meter boven de zeespiegel. Momenteel (6.31 uur lokale tijd, nvdr.) is de situatie hier vrij kalm.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.