Tsunami-alarm na aardbeving voor kust van Nieuw-Caledonië: geen slachtoffers

Lifou, een van de Loyaliteitseilanden in Nieuw-Caledonië. Archieffoto.
Thinkstock Lifou, een van de Loyaliteitseilanden in Nieuw-Caledonië. Archieffoto.
De Franse overzeese eilandengroep Nieuw-Caledonië werd vandaag opgeschrikt door twee aardbevingen. Enkele uren na de aardbeving met een magnitude van 7,5 volgde een tweede met een magnitude van 6,6, zo stelde het Amerikaanse geologische instituut USGS. Er vielen geen doden of gewonden. 

De aardbeving deed zich voor op bijna 200 kilometer van het eiland Maré, in het zuidoosten van Nieuw-Caledonië. 

Het epicentrum van de eerste aardbeving lag op ongeveer 300 kilometer ten oosten van de hoofdstad Nouméa. Het Pacific Tsunami Warning Center (PTWC) waarschuwde voor tsunami-golven tot drie meter. “Op basis van voorlopige seismologische parameters zijn er gevaarlijke tsunami-golven mogelijk aan de kusten binnen de duizend kilometer van het epicentrum van de aardbeving”, aldus het Pacific Tsunami Warning Center (PTWC). 

Er zijn geen slachtoffers of schade, zo heeft de civiele bescherming laten weten. De golven bereikten een hoogte van maximum twee meter.

De locatie van de aardbeving.
EPA De locatie van de aardbeving.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.