Tsjechische politie gebruikt traangas tegen migranten

Kos
De Tsjechische politie heeft in Bela traangas ingezet tegen een honderdtal migranten die in een detentiecentrum protesteerden tegen hun nakende repatriëring. Volgens een politiewoordvoerster zouden de illegale migranten gisteravond amok gemaakt hebben in de gesloten instelling.

De vluchtelingen, onder meer uit Pakistan en Afghanistan eisten hun vrijlating om verder te kunnen reizen naar andere landen. Donderdag had een vijftigtal vluchtelingen al geprobeerd uit het detentiecentrum te ontsnappen.

In een tentenkamp in Dresden raakten acht mensen dan weer gewond bij gevechten tussen vluchtelingen. Onder hen ook een vrouw. De politie, die met veertien overvalwagens en twee pelotons van de oproerpolitie ter plaatse was, maakte een einde aan de massale vechtpartij en haalde een vijftigtal Syriërs en Afghanen uit elkaar. "Mannen en vrouwen gingen elkaar te lijf met alles wat ze konden vastgrijpen", aldus een woordvoerder.

Waarom het gevecht tussen de twee groepen uitbrak, was niet meteen duidelijk. Ongeveer 80 politieagenten zouden voor de veiligheid voorlopig in het kamp blijven. Daar kamperen sinds een week zowat duizend asielzoekers.