Trumps beoogde nieuwe VN-ambassadeur Powell wijst positie af: "Vereerd, maar niet geïnteresseerd"

Dina Powell, hier op een archieffoto met achter haar Ivanka Trump, heeft president Trump laten weten niet geïnteresseerd te zijn in zijn voorstel om Nikki Haley op te volgen als ambassadeur bij de Verenigde Naties.
AP Dina Powell, hier op een archieffoto met achter haar Ivanka Trump, heeft president Trump laten weten niet geïnteresseerd te zijn in zijn voorstel om Nikki Haley op te volgen als ambassadeur bij de Verenigde Naties.
De Amerikaanse topvrouw van Goldman Sachs Dina Powell heeft het voorstel van de Amerikaanse president Donald Trump om Nikki Haley op te volgen als ambassadeur bij de Verenigde Naties afgewezen. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Powell liet Trump telefonisch weten dat ze vereerd was dat hij haar voor de positie vroeg, maar dat ze geen interesse heeft in de positie. Trump en Powell waren sinds het begin van de week in gesprek over de mogelijke opvolging van Haley, die haar vertrek eerder dinsdag aankondigde. 

Powell werkte eerder onder Trump als adjunct-nationaal veiligheidsadviseur.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Alan Janssen

    Hoe zou dat nu komen?

  • lode van doorne

    Groot gelijk . Wie wil er nu voor die zot werken