Trumps advocaat Rudy Giuliani: “Ze willen me vernietigen”

Rudy Giuliani, oud-burgemeester van New York en persoonlijke advocaat van Donald Trump.
REUTERS Rudy Giuliani, oud-burgemeester van New York en persoonlijke advocaat van Donald Trump.
Rudy Giuliani, de persoonlijke advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump, zegt dat de Democraten en de media hem proberen "vernietigen" om beschuldigingen ten aanzien van de regering van voormalig president Obama te verdoezelen. Giuliani speelt een centrale rol in de politieke storm die is ontstaan na een telefoongesprek tussen Trump en de Oekraïense president Volodymyr Zelenski. 

"Ik wist dat de 'swamp media' en de corrupte Democraten me zouden proberen vernietigen om te verbergen dat ze jarenlang schandalen binnen het hoogte niveau van de regering-Obama hebben verdoezeld! ", foeterde Giuliani zaterdag op Twitter.

Giuliani speelt een centrale rol in de politieke storm die is ontstaan na een dubieus telefoongesprek tussen Trump en diens Oekraïense ambtgenoot Volodymyr Zelenski. Tijdens dat gesprek probeerde Trump Zelenski onder druk te zetten om een onderzoek te voeren naar voormalig vicepresident Joe Biden en zijn zoon Hunter. 

Giuliani wordt verschillende keren vermeld in het telefoontje tussen Trump en Zelenski, dat centraal staat in de klacht van een klokkenluider. De klokkenluider hekelt in zijn klacht dat Trump “een ander land zou hebben aangezet om zich te bemoeien met de Amerikaanse verkiezingen in 2020".

lees verder onder de foto:

Giuliani's naam komt meermaals voor in de klacht die de klokkenluider neerlegde.
REUTERS Giuliani's naam komt meermaals voor in de klacht die de klokkenluider neerlegde.

De klokkenluider toonde zich ook bezorgd over het feit dat Trump zou hebben geïnsinueerd dat hij Oekraïne militaire hulp zou ontzeggen indien het land niet inging op zijn verzoek.

Joe Biden wordt in 2020 mogelijk de Democratische uitdager van Trump bij de presidentsverkiezingen. De Democraten vinden dat de president zijn ambt heeft misbruikt voor eigen politiek gewin en lanceerden daarop de impeachmentprocedure tegen Trump.

Giuliani's naam komt meermaals voor in de klacht die de klokkenluider neerlegde.
REUTERS Giuliani's naam komt meermaals voor in de klacht die de klokkenluider neerlegde.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • wim Goossens

  Ocharme de republikeinen, in 10 jaar ( 4 + 4 Obama + 2 Trump) hebben zij nog niets kunnen boven spitten van de regering Obama ... En maar blijven foeteren dat het allemaal de schuld is van Obama en de democraten ... Misschien dat er werkelijk niets aan de hand was tijdens de periode Obama ...???

 • mark germanus

  Binnenkort zullen ze wel weten wie die klokkenluider is en dan zal Trump die kerel zijn "klokken" eens goed laten luiden !

 • Michel Jacobs

  Bij overdaad aan bewijzen en gebrek aan argumenten kruipen we dan maar in de slachtofferrol, ook als zijn we de dader. Niccolò Machiavelli keek tevreden toe.

 • Philomena Vanderweyen

  Amai voor een "top advocaat" geeft hij toch maar een zwakke verdediging,begin stilaan te geloven dat er echt wel een vuiltje aan de lucht zit en het deze keer geen fake news is.

 • DIRK RASSCHAERT

  Goed zo! Maffia wordt overal bestreden!