Trumpfan Clint Eastwood switcht naar Michael Bloomberg

Photo News
Een tegenvaller voor Donald Trump. De bekende acteur en regisseur Clint Eastwood (89), die hem vier jaar geleden steunde, heeft het gehad met de president. Eastwood switcht daarom naar miljardair Mike Bloomberg, zo liet hij weten in een spraakmakend interview met The Wall Street Journal. 

Gemakkelijk was de ommezwaai niet want de oerconservatieve Eastwood keurt ‘bepaalde dingen die Trump heeft gedaan’ zeker goed. Maar wat die dingen zijn, werkt hij verder niet uit. Het is vooral de manier waarop Trump regeert die ‘Dirty Harry’ nu doet afhaken. Eastwood prefereert een president die ‘kalmer is, zonder het twitteren en het uitschelden’. Mopperen en zeuren past ook helemaal niet bij Trump, adviseert hij zijn voormalige golfpartner.

Eastwood, die bij voorgaande presidentverkiezingen altijd de Republikeinse kandidaat steunde, verklaarde bij de vorige verkiezingen in een interview met Esquire dat hij weinig van Hillary Clinton moest hebben en dus voor Donald Trump zou kiezen. “Het beste wat we kunnen doen is Mike Bloomberg daar (in het Witte Huis, red.) krijgen”, zegt Eastwood nu.

Naast zijn carrière als acteur en vervolgens regisseur, die hem vier Oscars opleverde, was Clint Eastwood ook twee jaar burgemeester van de stad Carmel in Californië.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Fransen

  Bloomberg is een totalitair. Hij heeft Clint Eastwood gekocht. Weg ermee !

 • Gilles Standaert

  het valt wel op dat bloomberg miljoenen uitgeeft. Aan advertenties alleen al komt hij aan bijna 0.5 miljard dollar, en overal gaat hij campagne medewerkers afsnoepen door ze tot het 4voudige te betalen. De partij heeft zelfs haar regels aangepast opdat hij mee kan doen aan de debatten.

 • Erwin De Meyer

  1 Van de laatste top acteurs van zijn leeftijd. Clint for president !

 • Urbain Schuermans

  zo zie je maar weer dat er geen waarden bestaan,het is zo gemakkelijk uw jas te draaien.

 • Berthie Gijsen

  Clint zou zich moeten kandidaat stellen.Toffe gast is dat.