Trump zegt Witte Huis-abonnement van kritische kranten op

AFP
De Amerikaanse president Donald Trump zegt de abonnementen van het Witte Huis op de kranten Washington Post en de New York Times op. Dat heeft perswoordvoerder Stephanie Grisham vandaag bevestigd.

Trump had maandag aan Fox News-host Sean Hannity verteld dat hij de twee kranten niet langer in het Witte Huis wil. “Het is een nepkrant”, zei hij over de New York Times. “We willen ze zelfs niet langer in het Witte Huis. We gaan waarschijnlijk ons abonnement daarop en op de Washington Post opzeggen”, vertelde hij aan Hannity en hij noemde de kranten “corrupt”.

Beide kranten liggen al langer onder vuur door Trump, net zoals andere media zoals NBC en CNN, omdat ze kritisch zijn voor de president.

Tijdens het gesprek met Hannity beweerde Trump ook dat de Times zich hadden verontschuldigd voor hun berichtgeving over zijn presidentscampagne, een onjuiste bewering die hij de voorbije drie jaar al vaker maakte. Volgens de president wordt de familie van zijn Democratische tegenstander Joe Biden beter behandeld dan hijzelf.

“Iedereen vindt dat de New York Times me vreselijk behandeld”, zei Trump tijdens een gesprek in het Oval Office met vooraanstaande journalisten van de kranten. “Washington Post ook, maar nog meer de New York Times die me ongelooflijk vreselijk behandelt. En ik denk eerlijk gezegd dat je daardoor aan geloofwaardigheid verliest. Ik denk niet dat ik een goed artikel heb gehad in de New York Times.”
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Diane Bernaerts

  Als Trump een zin begint met "Iedereen vindt...." bedoelt hij steevast: IK vind.

 • Marie Vanakker

  @Lucas Vissers Het zou een goed argument geweest zijn was het niet dat ook Trump door een minderheid van de amerikanen was verkozen . Hij had 3.000.000 stemmen minder dan zijn opponent . Gelukkig voor Trump is er nog een oud systeem in voege van kiesmannen dat dateert uit de slaventijd waardoor hij alsnog aan de macht kwam . De Amerikanen zitten in hetzelfde bootje als de Belgen zo blijkt .

 • Carlo Verstappen

  Hoe langer die soap met Trump duurt hoe raarder ik die Amerikanen vind. En toch is er een kans dat hij herverkozen raakt.

 • didier vandevyver

  @lucas vissers : Trump had wel minder stemmen dan Clinton en werd verkozen door het Amerikaans kiessysteem van kiesmannen, die hun verantwoordelijkheid niet hebben genomen door hem aan te duiden. Het doel van kiesmannen is de bekwaamheid van de kandidaat - president na te gaan en indien bekwaam voor het ambt hem te bevestigen in zijn functie. dat hij onbekwaam en psychisch gestoord is was wel meer dan duidelijk tijdens de kiescampagne en is na 2 jaar presidentschap zeker bewezen

 • annie dupont

  die leest toch niks .... fox news en golven ... das het enige dat hij doet