Trump zegt dat hij "geen hulp" krijgt van ander land in verkiezingen

Trump wil geen hulp van andere landen.
AP Trump wil geen hulp van andere landen.
Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag gezegd dat er geen ander land hem zal helpen de aanstaande presidentsverkiezingen te winnen. Enkele dagen geleden kregen leden van het Amerikaans congres nog te horen dat Rusland zich opnieuw zou moeien in november.

“Ik wil geen hulp van een ander land en ik heb er ook geen gekregen”, zei Trump aan de wereldpers tijdens een persconferentie in India, waar hij momenteel op staatsbezoek is. In januari werd er in de Amerikaanse Senaat nog gestemd over een mogelijke afzetting van Trump, omdat hij de president van Oekraïne zou gevraagd hebben om compromitterende informatie te zoeken over een tegenstander van Trump.

De Inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden kreeg op 13 februari in een briefing te horen dat Rusland opnieuw focust om de Democratische voorverkiezingen en de algemene verkiezingen te beïnvloeden. Trump wil dat alvast niet, zegt hij nu. Trump was volgens Amerikaanse pers woedend toen hij over de briefing te horen kreeg, omdat hij vreesde dat de Democraten de informatie tegen hem zouden gebruiknen.

Na de briefing moest het hoofd van de Amerikaanse Nationale Inlichtingendienst, Joseph Maguire, opstappen. Tijdens de persconferentie zei de president dat Maguire moest opstappen voor een ‘statuut’, en dat het niets met de briefing te maken had. 

De overheidsofficieren hebben ook al doorgegeven aan het Amerikaans congres dat Rusland niet alleen president Trump wil bevoordelen, maar ook senator Bernie Sanders zal ondersteunen met propagandacampagnes. 
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Boden

  De wereld heeft meer zijn hulp nodig dan omgekeerd.

 • jack vandenhende

  Is Trump zichzelf weer aan het indekken ? .

 • Peter De Sutter

  Als hij dit zo zegt, bedoeld hij net het omgekeerde, toch?....

 • Jeroen Beckers

  Leugen 3151 van de slechtste president ooit: check.

 • Cor Dierckx

  Wie zijn werk goed doet zal herverkozen worden en dat zal Trump zijn!