Trump zal omstreden inreisverbod aanscherpen en nog meer landen aan de lijst toevoegen

Trump bij aankomst in Zwitserland voor het World Economic Forum
Photo News Trump bij aankomst in Zwitserland voor het World Economic Forum
De Amerikaanse president Donald Trump heeft aangekondigd dat zijn regering zich opmaakt om "enkele landen" toe te voegen aan de omstreden lijst van landen wiens onderdanen de VS niet mogen binnenreizen of voor dewelke er scherpe restricties zijn.

"Wij zullen enkele landen toevoegen (aan die lijst). Wij moeten veilig blijven, ons land moet veilig zijn", beklemtoonde het Amerikaanse staatshoofd in de marge van het World Economic Forum in Davos. De bekendmaking van de namen van de landen zal “spoedig" gebeuren.

De zakenkrant Wall Street Journal berichtte eerder op de dag dat zeven Afrikaanse en Aziatische landen ook op de lijst zouden terechtkomen, waaronder Nigeria. Het zou ook gaan om Wit-Rusland, Eritrea, Kirgizië, Myanmar, Soedan en Tanzania.

Kort na het aantreden van Trump in januari 2017 dook er een eerste lijst van inreisverboden of -restricties op. Die lijst viseerde vooral moslimlanden. Zowel in de VS zelf als in de internationale gemeenschap veroorzaakte dit een storm van kritiek.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Rudy Volders

    En vooral een inreisverbod voor hemzelf ware het van het.

  • annie dupont

    binnenkort gans europa op de lijst .... maar saudi arabie , die krijgen overal voorrang ...

  • Diane Bernaerts

    Saoedi-Arabië zal uiteraard niét op die lijst staan?