Trump zal milieunormen verder laten terugschroeven

REUTERS
Het Amerikaans Environment Protection Agency (EPA) krijgt vanaf vandaag de opdracht om de milieunormen verder terug te schroeven. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump vandaag meegedeeld tijdens een persconferentie in de Rose Garden van het Witte Huis. 

Tijdens de persconferentie zei Trump dat hij het makkelijker wil maken voor fabrikanten om te groeien en zich uit te breiden. Hij zal daarom vandaag een beleidsnota ondertekenen dat het EPA de opdracht geeft om de milieuregulering terug te schroeven. 

Maar "we zullen net zo goed, zo niet beter, zorgen voor het milieu" als het EPA dat in het verleden deed, zo verklaarde hij.

Welke normen zullen teruggeschroefd of afgeschaft worden, verduidelijkte Trump niet.

De Amerikaanse president haalde ook uit naar de Europese Unie, waarmee het volgens hem erg moeilijk zaken doen is. "Ze hebben gigantische barrières", zei hij. "We kunnen geen zaken doen. We verloren vorig jaar 151 miljard dollar aan handelstekorten", beweerde Trump. "Het klinkt onschuldig, maar het was niet goed voor ons, dus we gaan over alles opnieuw onderhandelen".
20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Geert Matthys

  Waarom niet, technologie staat ver genoeg. De lucht vandaag is stukken beter dan Victoriaanse tijden maar dat wordt nergens gezegd.

 • Arthur Tchikaya

  Draai en keer het hoe je wil, GELD en WINST zijn de enige woorden die deze president kent. Hij zal er alles aan doen om elke beperking op winst te doen verdwijnen. Of het nu gaat om maatregelen om het milieu te beschermen, de werknemers, of minderheden, of de gezondheid het doet er niet toe. Al die maatregelen moeten zoveel mogelijk verdwijnen om de werkgevers, de grote en kleine bedrijven en de individuele rijkaards meer en meer te laten verdienen. De rest van stikken.

 • paul van de velde

  Hier heeft hij weer gelijk wij mogen nog geen scheet meer laten vliegen ten zij je taks betaald natuurlijk!

 • Ricci Latte

  Laat de Verenigde Staten links liggen qua handel zolang die slechtste president aller tijden denkt dat enkel hij de wereld kan regeren.

 • Erwin Werwaarts

  Een sterke en stabiele economie hangt samen met een behouden klimaat en milieu . Inplaats van deze laatste twee vogelvrij te maken om kortetermijn economische doelen te bereiken , zou Trump beter wetten maken die schendingen van dat klimaat en milieu zouden criminaliseren , zodat duurzame en lange-termijn economieën mogelijk worden . En tussendoor de mensheid ook even overleeft .