Trump wil terugkeer G8: met Rusland

AFP
Donald Trump is voorstander van een terugkeer van de G8 met Rusland. Dat heeft de Amerikaanse president vandaag in het Witte Huis gezegd. Rusland werd uit de groep van de acht grootste industrielanden gezet in 2014, een nieuwe breuk met zijn bondgenoten van de G7.

"Het is verstandiger om Rusland erbij te hebben", zei Trump. Hij zei dat hij een terugkeer van de G8 met Moskou "helemaal zou kunnen steunen". 
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steven van Soom

  Marc , wat een onzin vertel je, de Krim is nooit Oekraïens en van Rusland geweest, de Sovjets hebben het ingelijfd door middel van grootschalige deportaties. De krimtaraaren hebben een hekel aan tussen en Oekraïne maar zijn door hun weinige aantal niet tot veel in staat ,jammer genoeg

 • lodewijk maesen

  go trump! en poetin ijzersterke leiders zonder linkse praatjes die gewoon hun zakken vullen..kijk naar belgische politiekers..

 • Luc Lepoudre

  Rusland buiten de G8 houden versterkt alleen de alliantie China-Rusland. Trumpf wordt vooral zwart gemaakt omdat hij de anti-Ruslandstrategie van de kliek Clinton-Obama heeft teniet gedaan. Syrië en de Krim zijn terug stevig in de handen van Rusland. Vergelijk de aandacht voor de Tartaren met de Indianen in Amerika.

 • Hugo Schelstraete

  Zou Trump dan toch een bod doen op Rusland?

 • wim Goossens

  Hij heeft nieuwe vriendjes nodig : EU wil niet meedoen tegen Iran, Denemarken wil Groenland niet verkopen, Mexico wil zijn muur niet betalen, Kim wil niet stoppen met rakettesten, Turkije koopt luchtafweer in Rusland, China wil zijn handels deal niet aanvaarden, zijn economie staat voor een recessie, .... Hij, Trump, de beste president ooit in de USA, de enige echte dealmaker (dixit hemzelf) krijgt niks klaar ...