Trump wil sterkste leger ooit, maar Amerikanen zijn te dik om te vechten

Militaire training in Fort Jackson.
Getty Militaire training in Fort Jackson.
Het Amerikaanse leger verkeert in crisis: jonge Amerikanen zijn te dik om te vechten. Defensie slaagt er niet in genoeg nieuwe rekruten te werven. 

De grootse plannen van president Trump lopen gevaar. Hij wil na jaren van inkrimping het Amerikaanse leger weer uitbreiden. Het wordt de “grootste militaire opbouw in de geschiedenis”, tot hij het “sterkste leger ooit” tot zijn beschikking heeft, bazuint hij graag rond. Het Congres trok op verzoek van Trump miljarden uit om de voorsprong op landen als Rusland en China te vergroten. Over een jaar wilde de president er 25.900 militairen bij hebben, in 2023 moest het leger 56.600 mensen gegroeid zijn.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ANN LIMBOS

  Geef ze nog nen hamburger en ne liter cola.

 • Entropie Exitz

  Op iedere basis een burger king helpt de zaak niet!

 • RENE LENAERTS

  Als ze willen vechten kunnen ze door training en dieet fit genoeg worden. De ongeschiktheid zal wel eerder psychologisch zijn. Als oud militair weet ik dat er weinig mensen zijn met een echte "roeping", zelfs als ze genoeg betaald worden.

 • Jan Ooms

  Jan Van Rompaey: 16 km op 2 uur, met volledige bewapening. Dat is een normale donderdag namiddag in basistraining. Tijdens mijn basisopleiding, 6 jaar geleden, was geen enkel man of vrouw van ons peleton die dat niet aankon.

 • Pier Langemans

  Binnenkort hebben ze robots ... zoek maar eens darpa op...