Trump wil nu muur van staal

AFP
De Amerikaanse president Donald Trump heeft zondag opnieuw gedreigd de nationale noodtoestand uit te roepen om de bouw van de muur op de grens met Mexico buiten het parlement om te regelen. 

Nieuw is dat hij nu staal wil gebruiken voor zijn prestigeproject in plaats van beton. “Het moet een grens van staal worden. Dat levert meer sterkte op”, aldus Trump.

Een stalen afscheiding valt minder op dan een betonmuur en is bovendien stabieler, meent Trump. “Er zal een eind gemaakt worden aan 99 procent van de illegale grensoverschrijdingen” schreef Trump op Twitter.

‘Tegemoetkoming’

Zijn stafchef Mick Mulvaney lichtte toe dat afzien van het gebruik van beton een tegemoetkoming aan de Democraten is. Zij vinden een grensmuur  “denken van gisteren'' en weigeren daarvoor 5,6 miljard dollar te reserveren in het nieuwe begrotingsvoorstel. Dat verandert niet door een wand van stalen latten te plaatsen. De gedeeltelijke overheidssluiting (shutdown) gaat inmiddels verder.

Aan grote delen van de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten staat al een stalen afsluiting.
AFP Aan grote delen van de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten staat al een stalen afsluiting.37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sil Bakker

  Dit kan tegen zijn eigen inwoners ingaan. Als hij langer aan het bewind blijft, zullen die over een paar jaar naar Mexico willen vluchten.

 • DIRK VAN BRUSSEL

  Geen muur van beton, nu ! Een van staal, ook nu ! Morgen : een van hout of een van gips of een van papier. Ik denk dat die op ieder blad van zijn scheurkalender een ander soort product heeft geschreven in welke hij de muur graag zag. En ja wie weet is dat bloemetjesmotief behangpapier er ook bij. Weer een job gered, die van designer.

 • Jan Janssens

  De enige muur die hij bouwt is diegene waar hij tegenaan gelopen is,...en wat nu Mr. Art of the deal? Op de grond gaan liggen en krijsen?

 • Maurice Verheyen

  De Indianen hadden destijds maar beter een muur geplaatst, dan hadden we al die zever niet gehad. Trouwens Mexico ging die toch betalen?

 • maud hallett

  Obama heeft het nooit nodig gevonden om een muur te plaatsen, laat die Trump maar zagen