Trump wil namen bekendmaken van congresleden die schuldig zijn aan seksueel wangedrag

Trump spreekt journalisten toe in Washington DC voor zijn vertrek naar zijn buitenverblijf Mar-A-Lago, waar hij Thanksgiving zal vieren.
Photo News Trump spreekt journalisten toe in Washington DC voor zijn vertrek naar zijn buitenverblijf Mar-A-Lago, waar hij Thanksgiving zal vieren.
President Donald Trump wil dat de namen van parlementariërs die zich schuldig hebben gemaakt aan seksuele intimidatie en een schikking hebben getroffen met hun slachtoffers, bekend worden. Hij riep het Congres vandaag op namen te noemen van volksvertegenwoordigers die hun misdragingen hebben afgekocht.

"Ik denk dat ze de details van die regelingen maar moeten onthullen,'' aldus Trump. De Democratische afgevaardigde John Conyers (88) bekende een deal te hebben gesloten na een klacht over ongewenste intimiteiten. Hij wees de beschuldiging van de hand maar zei dat zijn staf actie had ondernomen om een "langdurige rechtszaak te voorkomen."

Roy Moore

Trump staat wel nog steeds achter zijn partijgenoot Roy Moore. De Republikeinse senaatskandidaat voor Alabama ligt zwaar onder vuur wegens onfatsoenlijk gedrag tegenover vrouwen, onder wie tieners. 

Op een vraag van een journalist antwoordde Trump vandaag dat er rekening mee moet gehouden worden dat Moore de beschuldigingen ontkent en hij beklemtoonde ook dat hij niet wilde dat Moore's Democratische tegenstander zou winnen.

Trumps houding staat haaks op die van andere vooraanstaande Republikeinen, zoals meerderheidsleider in de senaat Mitch McConnell, die Moore oproept om uit de verkiezingsrace te stappen. Ook Trumps dochter Ivanka zei al dat ze geen reden heeft om te twijfelen aan de beschuldigingen van de vrouwen aan het adres van Moore. 
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerry Cle

  Twee maten en twee gewichten. Typisch Trump. De democratische afgevaardigde moet ALLE details van de regeling onthullen terwijl hij de republikeinse senaatskandidaat uit de wind zet.

 • willy cornille

  Trump, eindelijk iemand die spreekt met jaren ervaring.

 • Dimitri De Wolf

  Man man man... al meer dan een jaar verkozen, nog niets gerealiseerd en wordt de slechtste president ooit maar naar zijn pijpen danst de wereld

 • Jules Steenwinckel

  Vergeet uw naam niet op de lijst te zetten , poesje pakker.

 • Linda Vantomme

  Kijk eens in de spiegel ,er staat daar ééntje belachelijke vent !!!!! Hoe langer hij president is hoe belachelijker hij zich zelf maakt.