Trump wil G7-top uitstellen en uitbreiden met vier andere landen

AFP
De Amerikaanse president Donald Trump is van plan de in juni in de VS geplande G7-top uit te stellen naar september en ook meer landen uit te nodigen.

Trump zegt niet het gevoel te hebben dat de G7 - de zeven grootste industrielanden - nog vertegenwoordigt wat in de wereld gebeurt. Hij noemde de groep "achterhaald". President Trump is van plan Rusland, Zuid-Korea, Australië en India uit te nodigen voor een uitgebreide top in september.

Normaal bestaat de G7 uit de leiders van Groot-Brittannië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Japan, Italië en de VS.
27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Alfons Vanacker

  @Gunter Verleyen, "weg heel wat Aziatische landen met de US verbonden door een handelsverdrag dat voor hen soepeler was dan China ...", het doel van US was van de Aziatische landen tegen China op te zetten maar dit lukte niet. Dat was het uiteindelijk doel van het verdrag.

 • Gunter Verleyen

  Dat is het verschil met Obama, die had via diplomatieke weg heel wat Aziatische landen met de US verbonden door een handelsverdrag dat voor hen soepeler was dan China om handel de drijven met de US maar Trump heeft dit met zijn aantreden onmiddellijk opgezegd omdat het van de hand was van Obama, als je laat drijven door obsessieve blinde haat ...dan heb je een psychiater nodig

 • thierry bollaert

  klopt volledig trump.toch 1 president die tegen de gevestigde waardes durft in te gaan. veel zaken zijn inderdaad van na de oorlog nog steeds hetzelfde,terwijl de wereld veel veranderd is

 • Peter Berg

  Beste François Defosse: Men heeft eens uitgerekend dat als Trump gewoon zijn erfenis van papa op de bank had laten staan, hij nu veel meer geld zou hebben. Hij heeft een record aantal faillissementen achter de rug waaronder casino's, hotels, bouwbedrijven, Trump universiteit, vliegmaatschappij, enz enz... Zo een genie in zaken doen is hij dus niet.

 • Peter Berg

  En niet China die één van 's werelds grootste economieën heeft ? Zo zie je maar wat voor lumineuze ideeën hij heeft...