Trump wil G7 op eigen golfresort Miami houden

Donald Trump somde tijdens een onderhoud met bondskanselier Merkel op de G7 in Biarritz alle troeven op.
AP Donald Trump somde tijdens een onderhoud met bondskanselier Merkel op de G7 in Biarritz alle troeven op.
Donald Trump heeft zich tijdens de G7-top in Frankrijk al uitgesproken over de locatie van volgend jaar. Als het aan de Amerikaanse president ligt, wordt de G7 volgend jaar gehouden in Miami op zijn eigen golfresort Trump National Doral Miami.

Trump opperde in Biarritz dat de Verenigde Staten de volgende G7 zouden moeten organiseren en dat er geen betere plek is dan zijn eigen resort. "We hebben nog niets gevonden dat ook maar in de buurt komt van de kwaliteiten van Doral", aldus Trump. In een gesprek met de Duitse bondskanselier Angela Merkel roemde Trump de recreatiemogelijkheden. Hij wees er ook op dat de locatie met een helikopter drie minuten vliegen is vanaf de luchthaven van Miami.

Ondanks dat Trump overtuigd is van Miami als ideale locatie, benadrukte hij wel dat er nog geen definitief besluit is genomen over de G7-top van volgend jaar.

REUTERS
'The Donald' sloeg in januari 2015 een balletje op zijn golfresort in Miami. De kandidates van Miss World waren aandachtige toeschouwers. Het Miss World-gala werd op het Trump National Doral georganiseerd.
Getty Images 'The Donald' sloeg in januari 2015 een balletje op zijn golfresort in Miami. De kandidates van Miss World waren aandachtige toeschouwers. Het Miss World-gala werd op het Trump National Doral georganiseerd.
Trumps golfbaan in Miami was in 2016 onderdeel van de World Golf Championships.
AFP Trumps golfbaan in Miami was in 2016 onderdeel van de World Golf Championships.
Trump was in juni op rondreis door Europa. Afsluiten deed hij in het Ierse Doonbeg waar hij eveneens een golfresort bezit. Hier landt de presidentiële helikopter Marine One.
AP Trump was in juni op rondreis door Europa. Afsluiten deed hij in het Ierse Doonbeg waar hij eveneens een golfresort bezit. Hier landt de presidentiële helikopter Marine One.
In Doonbeg sloeg de machtigste man van de wereld een praatje met de machtigste man van Knokke. Burgemeester Leopold Lippens, een fervent golfer, was toevallig in het resort te gast. De twee keuvelden zo’n kwartier met elkaar.
RV In Doonbeg sloeg de machtigste man van de wereld een praatje met de machtigste man van Knokke. Burgemeester Leopold Lippens, een fervent golfer, was toevallig in het resort te gast. De twee keuvelden zo’n kwartier met elkaar.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Edmond Dantès

  Kan ook perfect op Camp David georganiseerd worden, zonder enige vorm van belangenvermenging.

 • Liam Deburghgraeve

  Trump voelt zich in snelheid gepakt door de komst van Iran (uitgenodigd door Frankrijk), en dat wil ie niet nog eens laten gebeuren.

 • Paul Van Campenhout

  Wedden dat hij Putin uitnodigt en alles laat betalen door de Amerikaanse belastingbetaler ... ah neen de Chinezen en Mexico ;-)

 • Walter Lippens

  Toch vriendelijk om de wereld bij hem uit te nodigen. Superpresident! Een zegen voor Amerika en de ganse wereld. Op naar een tweede ambtstermijn.

 • Diane Bernaerts

  Dat zou dan toch serieuze belangenvermenging zijn!