Trump wil dat scholen VS in de herfst weer opengaan

Donald Trump.
REUTERS Donald Trump.
De Amerikaanse president Donald Trump vindt dat de scholen in de herfst weer open moeten. Hij zei dit terwijl gouverneurs kampen met een landelijke toename van coronavirusinfecties en diverse staten versoepelingen van coronamaatregelen weer terugdraaien.

Scholen vallen overigens grotendeels onder de jurisdictie van nationale en lokale overheden. Leerkrachten zijn terughoudend met beslissingen over het openen van scholen, gezien het risico op besmetting voor zowel studenten als docenten.

"Scholen moeten in de herfst openen!!!", schreef Trump in een Twitter-bericht. Het was niet meteen duidelijk naar welke scholen Trump verwees - basisscholen en middelbare scholen of hogescholen en universiteiten - of welke acties Trump overwoog.

Hogescholen en universiteiten hebben een aantal plannen voor het najaarssemester aangekondigd, waaronder het wijzigen van de programma's en het online aanbieden van cursussen. Harvard University maakte eerder vandaag bekend dat al haar cursussen het komende academiejaar online zullen worden gegeven.

In een reeks andere Twitter-berichten verdedigde Trump de reactie van zijn regering op de pandemie. De Verenigde Staten hebben wereldwijd het hoogste aantal besmettingen en sterfgevallen als gevolg van het nieuwe coronavirus.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Christine Laevers

    Als er in september nog voldoende onderwijzend personeel is dat niet besmet is.