Trump wil asielaanvragen betalend maken

AP
De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn administratie opdracht gegeven om asielaanvragen betalend te maken en de zaken af te handelen binnen een termijn van 180 dagen. Dat heeft het Witte Huis in een verklaring meegedeeld.

De aankondiging kwam gisteravond, nadat Trump op Twitter de Amerikaanse immigratiewetgeving had omschreven als "laks, ineffectief en gevaarlijk". Trump wil ook dat asielzoekers betalen wanneer zij een werkvergunning aanvragen en mensen verbieden om illegaal naar de Verenigde Staten te komen of proberen de werkvergunning te verkrijgen voordat hun asielaanvraag is goedgekeurd.

De presidentiële circulaire maant ook Amerikaanse functionarissen aan om de werkvergunningen in te trekken van migranten die het bevel hebben gekregen om het land te verlaten. Trump zegt regelmatig dat migranten en asielzoekers de VS binnenvallen.

Trump had eerder de nationale noodtoestand afgekondigd om het Congres te omzeilen en miljarden dollars vrij te maken om zijn controversiële grensmuur te financieren.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • lieve vanderstraeten

  Groot gelijk. Als ze duizenden euro’s kunnen betalen aan smokkelaars, dan kan dit geen probleem zijn

 • Michel Van Limbergen

  Dat hij dan maar begint met de aanvragen te betalen van hem en zijn omgeving!

 • Serge Surmont

  Natuurlijk, dit ook voor Europa... Als je wilt komen als toerist of werkzoekende dan tegen betaling...

 • Valentin Valmont

  Zéér goed idee eigenlijk.

 • Marnick L'Eau

  "mensen verbieden om illegaal naar de Verenigde Staten te komen" iets illegaal verbieden... Lost in translation of zo zeker? "werkvergunningen in te trekken van migranten die het bevel hebben gekregen om het land te verlaten" waarom wordt dat al niet gedaan? Het is niet logisch dat iemand een vergunning heeft om iets te doen in een land, als ze niet in dat land mogen zijn.