Trump wil asielaanvragen betalend maken

AP
De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn administratie opdracht gegeven om asielaanvragen betalend te maken en de zaken af te handelen binnen een termijn van 180 dagen. Dat heeft het Witte Huis in een verklaring meegedeeld.

De aankondiging kwam gisteravond, nadat Trump op Twitter de Amerikaanse immigratiewetgeving had omschreven als "laks, ineffectief en gevaarlijk". Trump wil ook dat asielzoekers betalen wanneer zij een werkvergunning aanvragen en mensen verbieden om illegaal naar de Verenigde Staten te komen of proberen de werkvergunning te verkrijgen voordat hun asielaanvraag is goedgekeurd.

De presidentiële circulaire maant ook Amerikaanse functionarissen aan om de werkvergunningen in te trekken van migranten die het bevel hebben gekregen om het land te verlaten. Trump zegt regelmatig dat migranten en asielzoekers de VS binnenvallen.

Trump had eerder de nationale noodtoestand afgekondigd om het Congres te omzeilen en miljarden dollars vrij te maken om zijn controversiële grensmuur te financieren.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Laurent Van De Velde

  Ik moest ook betalen voor mijn visum-aanvraag, zie er het probleem niet van in. Op deze manier betalen immigranten de kosten van het immigratieproces wat de wachttijd drastisch verkort en effectiviteit verhoogt.

 • lieve vanderstraeten

  Groot gelijk. Als ze duizenden euro’s kunnen betalen aan smokkelaars, dan kan dit geen probleem zijn

 • Michel Van Limbergen

  Dat hij dan maar begint met de aanvragen te betalen van hem en zijn omgeving!

 • Serge Surmont

  Natuurlijk, dit ook voor Europa... Als je wilt komen als toerist of werkzoekende dan tegen betaling...

 • Valentin Valmont

  Zéér goed idee eigenlijk.