Trump wil anonieme informanten in het Witte huis opsporen: "Het zijn verraders en lafaards"

REUTERS
De Amerikaanse president Donald Trump wil medewerkers van het Witte Huis aanpakken, die interne informatie anoniem lekken aan de pers . "Anonieme informanten zijn verraders en lafaards en we zullen opsporen wie ze zijn", schreef Trump gisterenavond op Twitter.

Het is niet duidelijk over welk incident Trump zich boos maakt. In het weekeinde hadden Amerikaanse media echter bericht dat een medewerkster van het Witte Huis zich minachtend over de door kanker getroffen John McCain had uitgelaten. Dat veroorzaakte opnieuw debatten over de toon die in het Witte Huis onder Trump gehanteerd wordt.

De 81-jarige McCain, een invloedrijke Republikein, lijdt aan een hersentumor. Over zijn verzet tegen Trumps kandidate voor de directeursfunctie bij de CIA, Gina Haspel, zou presidentieel medewerkster Kelly Sadler gezegd hebben: "Dat doet er niet toe. Hij is toch stervende". Tenminste, dat is wat de pers schrijft onder aanhaling van anonieme bronnen.

 In zijn Tweet noemde Trump de informatielekken in het Witte Huis een "massale overdrijving van de Fake News media". Die media willen "hem zo slecht mogelijk voor de dag brengen".
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ronny verachtert

  Trump is zelf een verrader en lafaard en een dikke leugenaar

 • PAUL MEUL

  Als het allemaal 'fake' informatie zou zijn heeft Trump toch geen enkele reden om zich druk te maken. Zijn houding en reactie bewijst gewoon dat die berichten uit het Witte Huis helemaal waar zijn, tot zijn grote schande.

 • MICHELINE GEVERS

  Aan de heer president Trump. Smijt ze allemaal buiten en doe alles alleen daar ben je toch het best in.

 • Katrien De vos

  Trump je bent zelf een lafaard !

 • Clement Asselman

  En hij heeft gelijk!