Trump wijt bosbranden in Californië aan 'mismanagement’: “Er moet een oplossing komen of overheidsbetalingen worden stopgezet”

Photo News
President Donald Trump oordeelt dat falend bosbeheer de oorzaak is van de dodelijke bosbranden in Californië, waarbij minstens negen mensen om het leven zijn gekomen. Op Twitter gaat hij vandaag in op de verwoesting van het stadje Paradise en de bedreigde badplaats Malibu.

“Miljarden dollars worden ieder jaar uitgegeven, toch kost het vele mensenlevens, allemaal door vreselijk mismanagement van de bossen. Er moet nu een oplossing komen, of de overheidsbetalingen worden stopgezet”, schrijft hij. “Er is geen andere oorzaak voor deze enorme, dodelijke en kostbare branden in Californië dan het slechte bosbeheer.‘’ 

Intussen werden er negen lichamen geborgen. Nog 35 inwoners werden als vermist opgegeven. 
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • LUC SMEULDERS

  hij zou beter leger ingenieurs aan het werk zetten om beter en groter blusmateriaal te ontwikkelen zelfdragend met raket motor bv internationaal blus force ?

 • Christine Laevers

  Vergist hij zich niet ? Wie zijn de grondspeculanten en de bouwpromotoren ?

 • Jan Verstrepen

  Een verstandig beheer is inderdaad een vereiste, en zo op het eerste zicht is dat totaal niet gebeurt, nochtans hebben diegenen die daar wonen genoeg geld om dat allemaal in orde te brengen, blijven rekenen op de staat en de kosten bij de staat leggen zal wel de hoofdredenen zijn om niets te doen en dan gebeurt dit en vallen er doden, helaas !

 • Gino Denil

  Bekijk met de satellietfoto's eens het terrein daar, danny buyse. Trump zal zijn subsidies zwaar moeten verhogen om daar brandgangen te creëren. En het is niet zoals bij onze kleine bosjes die toegankelijk zijn en snel geblust kunnen worden. In die brandgangen kan hij dan misschien hoge muren bouwen. Om de rondvliegende gensters en brandende takken tegen te houden.

 • danny buyse

  Brandgangen die breed genoeg zijn is volgens mij de juiste oplossing!