Trump weigert tot twee keer toe om iets te zeggen over overleden McCain: “Kwaad omdat hij niet naar begrafenis mag komen”

Reuters
De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag tot twee keer toe geweigerd om hulde te brengen aan de overleden senator John McCain, nadat hij daar door journalisten om gevraagd was. Hij hield de lippen stijf op elkaar, maar haalde later toch bakzeil.

Een eerste keer weigerde hij op de vragen in te gaan na de aankondiging van een handelsdeal met Mexico, de tweede keer bij het bezoek van de Keniaanse president aan het Witte Huis. Elke keer negeerde hij de vragen en bleef hij stoïcijns voor zich uit zitten staren.

Later kwam er toch nog een schriftelijke mededeling, waarin hij zijn respect betuigde aan de overleden senator. "Ondanks onze meningsverschillen over beleid en politiek, respecteer ik de diensten van senator John McCain aan ons land. Ter ere van hem heb ik bevolen om de vlag van de Verenigde Staten halfstok te hangen tot de dag van zijn teraardebestelling", luidde het.


Met dat laatste counterde hij de kritiek die hij eerder vandaag kreeg omdat de vlag aan het Witte Huis nog geen 48 uur na het overlijden van McCain alweer gewoon wapperde en niet meer halfstok hing. Daarop was flink wat kritiek gekomen, onder meer van veteranenorganisaties en zowel Republikeinen als Democraten in het congres.

Volgens de krant The Washington Post zou Trump kwaad zijn omdat hij niet uitgenodigd is voor de begrafenis. Dat had McCain zelf zo verordend voor hij stierf. Voormalige presidenten George W. Bush en Barack Obama zouden wel komen en zullen zelfs een toespraak houden. 

Het is bekend dat Trump en McCain niet de beste vrienden waren. Zo zei Trump ooit over McCain dat hij geen oorlogsheld was omdat hij krijgsgevangen was genomen.
69 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric maier

  de foto illustreert perfect zijn mentale staat : kind van 5 jaar dat zijn zin niet krijgt. Arm Verenigde Staten van Amerika.

 • Els De Vleeshouwer

  Hij heeft zijn eigen comedy soap. Alle dagen met volle suspensie uitkijken naar de serie. Hij overtreft alles. The bold and the beautifull is er niks tegen. Zeer spannend hoe dit gaat aflopen.

 • Zulma Terrana

  @Chris Devlaeminck neen Chris dat mag niet als je het Amerikaanse volk vertegenwoordigd . Dan doet je bekrompen , narcistische of kinderachtige mening er niet toe . Je bent dan beter dat je mening voor jezelf en je vrienden houd en kwaad naar je bedje gaat .

 • emiel wouters

  Zo ziet er dus een intelligente kop eruit van een groot bedrijf. Regeringslui horen daar ook bij, zij zouden met hun intelligentie het land leiden. Kijk maar goed naar deze foto. Laat U ook eens trekken als je in de spiegel kijkt. Misschien hoort nieuwsgaring hier ook bij.

 • peter destoop

  @ Chris Devlaeminck: Trump toont zijn gevoelens ??? Dit moet de grap van de dag zijn. Zijn ode aan Mc Cain was koel, emotieloos en afgelezen van een papiertje. Zelfs dat moet nog opgeschreven worden.