Trump: “We gaan snel beginnen met uitzetten migranten”

Amerikaanse grenspolitie in Mexico.
AFP Amerikaanse grenspolitie in Mexico.
De Verenigde Staten gaan snel beginnen met het uitzetten van illegale migranten. Dat heeft president Donald Trump vandaag laten weten. Vorige maand stelde Trump de deportaties nog uit, omdat hij het Congres de kans wilde geven tot een andere oplossing te komen.

"De uitzettingen gaan binnenkort beginnen. We gaan mensen uit ons land verwijderen die hier de afgelopen jaren illegaal zijn binnengekomen", aldus de president. 

Volgens het agentschap van de politie dat belast is met migratie (ICE) gaat het vooral om mensen zonder papieren die onlangs het land binnen zijn gekomen. De uitzettingen moeten mensen die illegaal naar de VS willen komen ontmoedigen.

Vorige maand sloten de VS en Mexico een overeenkomst om illegale migranten tegen te houden bij de grens tussen beide landen.

Mensen staan in Mexico in de rij om hun papieren in te dienen voor een asielaanvraag in de VS.
AFP Mensen staan in Mexico in de rij om hun papieren in te dienen voor een asielaanvraag in de VS.11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • DIRK VAN DESSEL

  Waarom kan dat hier niet ? Wij betalen toch belasting voor een Defensieapparaat dat geacht wordt ons territorium van indringers te vrijwaren. Waarom wordt de Landmacht dan niet ingeschakeld ? Omdat sinds dde opheffing van de veplichte militaire dienst kennelijk jonge mensen niet meer bewust zijt wat het inhoudt om het Vaderland te verdedigen als toekomstig legaat voor onze telgen ?

 • Jean West

  De heilige Obama heeft meer illegalen uitgezet dan al zijn voorgangers samen daar is nooit kritiek op geweest dat Ze daar maar eens aan denken in Europa.

 • Ludwig Vanden Boer

  Aan dezen die vinden dat de rijke landen de arme moeten helpen, met Belgisch geld, veel geld, is het Congo na 60 jaar nog altijd niet gelukt om er iets leefbaar van te maken. Het moet ons geld zijn maar we mogen geen commentaar hebben over de besteding want dan koloniseren we en als we er ons niet mee bemoeien komt het geld op mobutu-achtige rekkingen in Zwitserland. En zo is het overal. De enige oplossing is : onze grenzen en geldkraan dicht en laat ze het ter plaatse uitvechten.

 • Philippe Vander Haeghen

  Venezuela is niet arm. De olie dollars verdwijnen in de zakken van Maduro en zijn gevolg...

 • Michael Aerts

  Nog een geluk dat zijn schoonouders op "legale manier" USA zijn binnengesmokkeld. Op hun leeftijd zijn ze ongetwijfeld de werkkrachten waar de USA zaten op te wachten net zoals zijn hoogbegaafde echtgenote...