Trump waarschuwt: “Oorlog met Iran zal niet lang duren”

(FILES) In this file photo taken on June 25, 2019 US President Donald Trump speaks before signing an executive order in the Oval Office of the White House in Washington, DC. - US President Donald Trump said June 26, 2019 that China wants a trade deal with the United States because its economy is weakening."China's economy is going down the tubes -- they want to make a deal," Trump said in an interview with Fox Business News. (Photo by MANDEL NGAN / AFP)
AFP (FILES) In this file photo taken on June 25, 2019 US President Donald Trump speaks before signing an executive order in the Oval Office of the White House in Washington, DC. - US President Donald Trump said June 26, 2019 that China wants a trade deal with the United States because its economy is weakening."China's economy is going down the tubes -- they want to make a deal," Trump said in an interview with Fox Business News. (Photo by MANDEL NGAN / AFP)
De president van de VS, Donald Trump, heeft de leiding in Teheran in een interview vandaag gewaarschuwd voor een militair conflict. Hij voegde er wel aan toe dat hij geen oorlog wil. Trump haalde ook uit naar Duitsland en nam zijn favoriete mediakanaal Twitter op de korrel.

Trump kreeg de vraag of de VS ten oorlog trekt tegen Iran op tv-zender Fox Business. "Ik hoop dat we dat niet doen. Maar we staan in een zeer sterke positie als er iets zou gebeuren.”

"Als er iets zou gebeuren, zal het niet lang duren", voegde hij eraan toe. "Ik spreek niet over grondtroepen. Ik spreek niet over het sturen van een miljoen soldaten.”

In hetzelfde interview, een paar uur voor hij zou afreizen naar de G20-top in Japan, beschuldigde Trump Duitsland ervan een "nalatige" partner te zijn. De Duitsers profiteren van de Amerikanen omdat ze slechte betalers zijn, zei Trump. "Duitsland stort miljarden dollars aan Rusland voor zijn energie en ondanks dat moeten wij Duitsland beschermen." 

Over China zei Trump dat het land een handelsakkoord wil met de VS omdat zijn economie verzwakt. Tot slot beschuldigde hij Twitter, omdat het hem zou censureren om links te bevoordelen. "Ze verhinderen mensen om me op Twitter te volgen. Ik heb het dus moeilijker om mijn boodschap over te brengen. Die mensen zijn allemaal Democraten. Ze zijn volkomen partijdig tegenover de Democraten.”
44 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • danny buyse

  Maar alle andere oorlogen duurden zolang dat ze nooit zijn opgelost maar wel veel geld hebben gekost. Irak, Syrië, Afghanistan en Libië.

 • Jef Heffens

  Het was fundamenteel fout van Duitsland om zijn kerncentrales in een versneld tempo te sluiten. De enige die daar mee wint is Poetin die met zijn inkomsten van het gas dat hij levert aan Duitsland massaal wapens aankoopt. Ook is het een feit dat Rusland momenteel zelfs meer verdient met het verkopen van kerncentrales in de wereld en Europa zal straks ook elektriciteit moeten gaan kopen geproduceerd in die Russische kerncentrale.

 • Christine Laevers

  Het zijn herverkiezingen voor Trump en hij hanteerde net dezelfde discours met Noord-Korea.

 • Ben Van Loon

  Trump heeft overschot van gelijk. Maar het linkse Europa kan enkel de rechtse VS president belachelijk maken uit angst voor de opkomst van rechts. Trump maakt elke verkiezingsbelofte waar. Daar kunnen de Europese terreursponsors nog iets van leren.

 • Peter Bonacasa

  Peter Janssens, de realiteit vraagt je om terug te komen. Noord Korea doet lekker verder, China lacht Trump in zijn gezicht uit, en Iran zal nooit buigen voor de VS. Dat is de werkelijkheid.