Trump waarschuwt Kim Jong-un via Twitter: “Hij heeft veel te verliezen, alles eigenlijk”

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un opent een nieuw cultureel centrum.
AFP De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un opent een nieuw cultureel centrum.
De Amerikaanse president Donald Trump waarschuwt dat Noord-Korea veel te verliezen heeft als het land zich vijandig gedraagt tegenover de Verenigde Staten. Trump schreef dit op Twitter in een reactie op een nieuwe wapentest van het Aziatische land.

“Kim Jong-un is erg slim en heeft veel te veel te verliezen, alles eigenlijk, als hij op een vijandige manier handelt”, aldus de Amerikaanse president. “Hij ondertekende een stevige overeenkomst over denuclearisering met mij in Singapore. Hij zal zijn speciale relatie met de president van de Verenigde Staten niet op het spel zetten of zich bemoeien met de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november.”

 De Amerikaanse president beklemtoonde dat Noord-Korea “een geweldig economisch potentieel” heeft, maar dat het land zijn nucleair arsenaal moet afzweren. “De Navo, China, Rusland, Japan en de hele wereld is verenigd over deze kwestie”, onderstreepte Trump. 

“Zeer belangrijke test” 

Noord-Korea meldde eerder vandaag dat het een “zeer belangrijke test” heeft uitgevoerd op raketbasis Sohae in het westen van het land. De wetenschappelijke organisatie die betrokken is bij de ontwikkeling van de raketten, noemt de test van “grote waarde” en de uitkomsten zullen “de strategische positie van Noord-Korea” doen veranderen. Het Noord-Koreaanse staatsmedium KCNA meldde niet wat de test precies heeft ingehouden.

Pyongyang gebruikte de basis in 2012 en 2016 om satellieten te lanceren. Vorig jaar zomer begon het land de basis te ontmantelen na een akkoord tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, maar in maart zeiden experts dat de lanceerinstallatie toch weer operationeel is.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ivan de ridder

  Hoog tijd voor een 'mooie brief'?

 • Rob Hoek

  Helemaal een Guido en ik mag Trump maar Hij moet eens wat terug doen. Ik begrijp dat Rusland en China achter Kimmetje staat maar hij moet een bom op gooien anders is Trump een blaaskaak.

 • guido Bervoets

  De fans van The Donald waren zo door het dolle heen dat ze al aandrongen op de Nobelprijs van de Vrede, terwijl het duidelijk was van in het begin dat Kim Jong-un absoluut niet zinnens is om zijn nucleair arsenaal op te geven want dat is zijn levensverzekering en dat van zijn regime.

 • Diane Bernaerts

  “Hij ondertekende een stevige overeenkomst over denuclearisering"? Volgens mij was dat slechts een vage intentieverklaring, géén gedetailleerde overeenkomst. Zou Trump nu nog zo verliefd zijn? ;)