Trump waarschuwt China opnieuw in handelsconflict

Photo News
De Amerikaanse president Donald Trump heeft een waarschuwing gegeven aan China in het slepende handelsconflict tussen beide economische grootmachten. Trump schreef op Twitter dat hij zich harder zal opstellen in zijn eventuele tweede termijn als er geen handelsdeal wordt bereikt vóór de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020.

In zijn tweet meldt Trump dat de Verenigde Staten het heel goed doen in de onderhandelingen met China. Volgens Trump zou China heel graag met een nieuwe regering zaken doen, zodat ze door kunnen gaan met het in zijn ogen oplichten van de VS op het vlak van handel.

Trump heeft in het verleden vaker gezegd dat hij denkt dat Peking de handelsgesprekken probeert te vertragen, met de hoop dat een Democratische kandidaat de presidentsverkiezingen in 2020 wint. China denkt dat er een betere handelsdeal uitgesleept kan worden met een Democraat in het Witte Huis, zo redeneert Trump.

Afgelopen weekend escaleerde het handelsconflict tussen de VS en China door het ingaan van nieuwe wederzijdse importheffingen. Beide partijen willen later deze maand in Washington opnieuw aan tafel gaan, maar er is nog geen akkoord bereikt over een datum voor dat overleg.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • michel De Blay

  @Dirk Van Brussel. Die duizenden containers die dagelijks richting Europa komen bewijzen dat ook wij hier een probleem hebben. Amerika tracht er tenminste iets aan te doen. Hadden wij ook maar zo een president ? Het Deurganckdok, Volvo, Jaguar, LandRover, en tientallen andere bedrijven zijn reeds in Chineese handen. Als we geen vuist durven maken dan zijn we binnenkort alles kwijt, of dacht u dat ze in China gaan blijven toelaten dat een Volvo made in Belgium 50% duurder is dan bij hun?

 • michel De Blay

  @ Kees Huls. Wie de zaak een beetje volgt kan de bedrijven die teruggekeerd zijn naar de VS niet meer tellen. Alle grote autoconstrukteurs hebben in de VS vestigingen gebouwd sinds Trump aan de macht is. Daar hoor je hier niks van . Mercedes bmw Volvo Toyota hebben hun plants vergroot met tienduizenden arbeidsplaatsen. En dat ze ginder met pick-ups rijden is normaal want ze worden ginder ook bijna allemaal gemaakt.

 • DIRK VAN BRUSSEL

  Michel De Blay de VS is niet verplicht zoveel te importeren uit China, ze willen het wel goedkoop (wat blijkbaar niet meer kan in de VS). Het probleem is de VS zelf.

 • Roland Jeronimus

  Het resultaat van de handelsoorlogen, sancties en oorlogsretoriek van Amerika zal leiden tot een niets ontziende economische recessie. De economische recessie gecombineerd met een klimaatsverandering die extra zal lijden onder een gebrek aan middelen en egoïsme van landen om de recessie het hoofd te bieden. Wij zijn een vonk weg van het Amerikaanse kruitvat en de wereld staat in brand. We zijn overgeleverd aan een idioot in Amerika die met de aansteker loopt te spelen.

 • Kees Huls

  @Michel DeBlay, Trump vergeet dat het probleem in eigen land ligt. Grote technologische en kwalitatieve achterstand op de rest (Met uitzondering van IT en wapenindustrie) 50 jaar geleden waren Amerikaanse (en ook Engelse) autos nog zeer populair in Europa. Zelfs in eigen land verkopen ze alleen nog maar de pick- ups (basisontwerp 1935) Verder alles Japans, Koreaans en in mindere mate Europees. En dit geldt voor de meeste VS producten. Nog een geluk dat ze veel landbouwproducten kunnen uitvoeren.