Trump vraagt 27 miljard om grenzen te beschermen

Photo News
De Amerikaanse president Donald Trump gaat het congres om 33 miljard dollar (27,4 miljard euro) verspreid over 10 jaar vragen om de "Amerikaanse grenzen te beschermen". 18 miljard dollar (14,9 miljard euro) daarvan wil hij besteden aan de bouw van de muur langs de Amerikaans-Mexicaanse grens, meldt CNN.

De president sprak vrijdag met de belangrijkste Republikeinse volksvertegenwoordigers om het beleid voor het komende jaar uit te stippelen. De bouw van de meer dan 3200 kilometer lange muur om de volgens Trump "ongewenste immigratie uit Mexico tegen te gaan" was een van de belangrijkste verkiezingsbeloftes van de president.

Het is onduidelijk of er binnen de Republikeinse partij genoeg draagvlak is voor het plan. De Democratische minderheid in het congres is unaniem tegen de bouw. Vorige week werd bekend dat Trump afgelopen jaar een kwart minder Mexicanen heeft uitgezet dan zijn voorganger Barack Obama. Die cijfers zijn opmerkelijk gezien Trumps felle standpunten tegen immigratie.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  Hij gaat wel een massa Mexicanen moeten importeren om die te bouwen. Want ze hadden na die orkanen nu al goedkope arbeidskrachten te weinig voor de wederopbouw. Dat is mogelijks ook de reden waarom hij er uiteindelijk minder terug gestuurd heeft dan Obama.

 • Pete Schoonhuys

  Luc Baken, geen president deed beter? Waar haal je dat? Bewijzen graag? Roger Wellens? Wie denk je dat de muur gaat bouwen? Aannemers gerelateerd aan Trump en zo vloeit alles terug naar... inderdaad, een extreem corrupt politieker...

 • Edmond Dantès

  De Mexicanen lachen zich een kriek. Het zelfverklaarde "genie" Trump gaat zijn muurke zelf betalen. Trump die plat op de buik bij het Congres om centjes moet bedelen. Slaagt er nog niet in om hetzelfde streefdoel te halen als Obama, die het volgens Trump zo slecht deed dat hij vanaf dag één al beter zou doen. Sukkel.

 • Diane Bernaerts

  En plots is er geen sprake meer van zijn belofte dat Mexico die muur ging betalen? Net één van de redenen waarom zovelen op hem gestemd hebben!

 • luc baken

  uiteindelijk zal hij al zijn verkiezingsbeloftes waar maken . geen enkele president deed beter , daar kunnen ze hier nog heel wat van leren