Trump voor VN: "Hopelijk hoeven we onze macht nooit te gebruiken"

AP
De Amerikaanse president Donald Trump heeft tijdens zijn toespraak voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties gezegd dat de Verenigde Staten "veruit het machtigste land ter wereld" zijn. "Hopelijk hoeven we deze macht nooit te gebruiken". 

Hij drong er ook op aan dat mensen over de hele wereld trots moeten zijn op hun land en om hun nationale soevereiniteit te behouden.

De Amerikaanse president wilde het belang van patriottisme belichten. "De wereld behoort niet toe aan globalisten, maar aan patriotten", zei Trump verder, en benadrukte ook dat elk land een geschiedenis heeft dat het bijzonder en uniek maakt.

Ook hoopt hij een "prachtige" handelsovereenkomst met het Verenigd Koninkrijk te kunnen sluiten zodra het land de Europese Unie verlaat. Verder wil hij "geen conflict met een ander land. Wij willen vrede, samenwerking en een wederzijds voordeel met iedereen. Maar ik zal nooit nalaten om de belangen van Amerika te verdedigen". Hij verdedigde ook de sancties van de VS tegen Iran en de terugtrekking uit het nucleair akkoord van 2015. 

REUTERS
REUTERS
AFP
AFP
REUTERS
First lady Melania.
REUTERS First lady Melania.
Drie van Trumps kinderen woonden de speech bij: Ivanka Trump en echtgenoot Jared Kushner, Donald Trump Jr. en Kimberly Guilfoyle en Tiffany Trump.
AP Drie van Trumps kinderen woonden de speech bij: Ivanka Trump en echtgenoot Jared Kushner, Donald Trump Jr. en Kimberly Guilfoyle en Tiffany Trump.16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • yves dekeersschieter

  Een van de beste presidenten ooit samen met Ronald Reagan, spijtig voor zijn volk dat hij maar 2 termijnen kan aanblijven

 • luc vanessa

  en als dat gebeurd hoop ik dat hij dan al lang van het toneel is verdwenen .hij is zo machtig dat hij moet luisteren naar saoudi Arabia en israel en hij bang is van wat de russen over hem weten

 • Manten Kalle

  Hij zou maar al te graag ...

 • Kristine Delacourt

  “Veruit het machtigste land van de wereld” danst naar de pijpen van Saoudi Arabia.

 • Kristine Delacourt

  “Veruit het machtigste land van de wereld” danst naar de pijpen van Saoudi Arabia.

Video