Trump voor het eerst weer op de golfbaan

Amerikaans president Donald Trump in een golfwagentje in zijn Trump National Golf Club, een van zijn zeventien golfresorts wereldwijd (twaalf in de VS, twee in Schotland, twee in Dubai en één in Ierland).
EPA Amerikaans president Donald Trump in een golfwagentje in zijn Trump National Golf Club, een van zijn zeventien golfresorts wereldwijd (twaalf in de VS, twee in Schotland, twee in Dubai en één in Ierland).
De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich voor het eerst sinds 8 maart weer op een golfbaan vertoond. Zaterdag ging hij naar zijn club niet ver van het Witte Huis, in wat waarnemers vooral zien als een poging om normaliteit uit te stralen.

Een stoet van auto’s vertrok vanaf de ambtswoning van de president naar de Trump National Golf Club in Sterling (Virginia). De vorige keer dat hij een balletje sloeg was in West Palm Beach in de staat Florida. Hij ontving daar toen de Braziliaanse president Jair Bolsonaro, wiens woordvoerder later besmet bleek te zijn met het coronavirus. Enkele medewerkers van het Witte Huis gingen daarop in quarantaine maar niemand testte positief.

Met zijn uitstapje naar Trump National Golf Club geeft de president gehoor aan de oproep van de baas van zijn corona task force. Deborah Birx riep vrijdag iedereen op dit weekeinde “naar buiten te gaan, te golfen, te tennissen, naar het strand te gaan, maar blijf 1,5 meter afstand houden!”

Hoewel het dodental in de VS de komende dagen de grens van 100.000 passeert, probeert Trump uit te stralen dat de Verenigde Staten op de weg terug zijn naar een normale situatie.

Lees ook:  “Regering-Trump overweegt nucleaire test”

EPA
EPA
EPA
EPA
Onderweg naar de golfclub groeten voorbijgangers het konvooi.
EPA Onderweg naar de golfclub groeten voorbijgangers het konvooi.
Deze jogger laat merken wat hij van de president vindt.
EPA Deze jogger laat merken wat hij van de president vindt.
Donald Trump stapt het Witte Huis uit en maakt aanstalten om te vertrekken naar zijn eigen golfclub in Sterling, Virginia.
Photo News Donald Trump stapt het Witte Huis uit en maakt aanstalten om te vertrekken naar zijn eigen golfclub in Sterling, Virginia.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Christine Laevers

    De goede huisvader president gaat een balletje schoppen terwijl zijn kroost, miljoenen werklozen, de wanhoop nabij zijn. Je moet maar durven. Tja, als er niks in het hoofd zit, kan er ook niks uitkomen.

  • Louis Heyens

    Geweldig goed nieuws, terwijl hij golft kan hij niet twitteren ... dus de wereld kan weer gerust verder draaien. En zie ik verkeerd of speelt Trump nu echt BOERENGOLF ? Als je de foto's bekijkt zie je nergens een mooie green maar overal lang gras en zelfs een zandhoop. Tip: vertel hem dan dat hij een verkeerde club vast heeft (dat is dan een houten steel met daaraan een massieve klomp bevestigd van ongeveer achttien centimeter lengte)