Trump voert telefonisch overleg met Macron en Merkel: "Uitspraken Poetin verontrusten ons"

REUTERS
De Amerikaanse president Donald Trump heeft telefonisch overleg gevoerd met zijn Franse collega Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel. De beleidsverklaring die Vladimir Poetin in Moskou gegeven heeft, houdt hen duidelijk bezig.

De Russische president waarschuwde in zijn jaarlijkse State of the Union voor een nieuw type nucleaire raket dat het land heeft ontwikkeld. De raket is volgens hem door geen enkel land te stoppen en heeft een "eindeloos bereik". “Niemand wilde naar Rusland luisteren, hoewel we een nucleaire grootmacht zijn. Wel, luister nu maar naar ons”, klonk het dreigend. 

"De drie leiders delen een grote bezorgdheid na die dreigende uitspraken", laat het Witte Huis weten. "Die doen afbreuk aan het vruchtbare overleg tussen Rusland en het Westen."

"Geen wapenwedloop"
Het Kremlin verwierp de bewering dat Poetins toespraak -een van de meest oorlogszuchtige in jaren- de internationale isolatie van Rusland versterkt. "Rusland is niet van plan verzeild te raken in welke wapenwedloop dan ook", zei woordvoerder Dmitri Peskov. Hij ontkende ook dat de Russen internationale afspraken over wapenbeheersing schenden.

Trump sprak ook met Merkel en Macron over de situatie in Syrië. Ze waren het roerend met elkaar eens dat de Syrische regering, Iran en Rusland onmiddellijk een staakt-het-vuren in acht moeten nemen.
27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • walter de munter

  Trump is aan het schaken, maar denkt niet aan de tegenzetten van zijn tegenstanders. De snelste manier om iemand schaakmat te zetten.

 • patrick herman

  Poetin weet ook wel als hij een aanval doet met kernbommen hij er ook een paar op zijne kop krijgt hoor..

 • Raymond DEDEREN

  Ik denk niet dat europa de vs nog moet aanschouwen als een bondgenoot nu trump een handelsoorlog begint

 • ronny verachtert

  die TRUMP gaat vroeg of laat wel eens iets mee maken en zal het direct gedaan zijn met lachen

 • guido Bervoets

  Trump was nog maar een maand in het Witte Huis en gaf al te kennen dat hij Defensie met 10% ging verhogen en dat hij zijn al enorm nucleair arsenaal nog eens ruim zou gaan uitbreiden en dat hij er geen bezwaar zou tegen hebben om in Noord-Korea "Hell and Fury" aan te richten. Dit is het antwoord van Poetin daarop. Nu moet The Drumph niet gaan uithuilen bij Merkel en Macron.