Exclusief voor abonnees

Trump vindt de jacht op plastic rietjes overdreven en lanceert daarom 'Make straws great again’

Rietje moet Trump opnieuw president maken én progressief Amerika op de kast jagen

De advertentie van de rietjes die op Twitter wordt verspreid.
Twitter De advertentie van de rietjes die op Twitter wordt verspreid.
Na het succes van het rode campagnepetje met de tekst ‘Make America Great Again’, is er onlangs een nieuw gadget verschenen op Trumps campagnewebsite. Een rood plastic rietje met zijn naam erop moet bijdragen aan zijn herverkiezing in 2020. En het opent een nieuwe aanval op het progressieve deel van de Verenigde Staten. 

De campagnemanager van Trump, Brad Parscale, bracht de verkoop van de rietjes vorige week vrijdag onder de aandacht met de woorden: ‘making straws great again’. De rietjes zijn te koop voor 15 dollar in pakjes van tien en volgens de campagnewebsite zijn ze herbruikbaar en gemaakt van recyclebaar materiaal. Uiteraard zijn de rietjes in de VS geproduceerd. Parscale liet deze week op Twitter weten dat er al meer dan 140.000 rietjes zijn verkocht – de opbrengst van ruim 200.000 dollar gaat de campagnekas in.

De lancering van het nieuwe Trump-hebbedingetje is een reactie op de ban op wegwerpplastic. 
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Thys

  als hij al plastieken haartooi (mogelijks opgevist uit de plastieksoep nabij Hawaii) heeft wat zou er hem letten plastieken strootjes te verkopen ?

 • Leroy De Pol

  Dit is slim gebruik maken van de media. Die vroeg tijdens een pers vragen uurtje of hij ook iets ging doen aan plastic rietjes. Toen zei hij heel logisch. Er zijn meerdere producten van plastic die daadwerkelijk een grotere impact hebben en er zijn grotere problemen dan plastic rietjes. Door te focussen op plastic rietjes wordt het probleem juist niet aangepakt. Mijns inziens is dit een heel goede zet.

 • ivan de ridder

  Ongelooflijk, alles voor de marketing, enige 'positieve' aan deze zaak - deze rietjes kunnen terug getraceerd worden naar Trump. Stuur de plastic rommel uit de oceaan dan maar met bakken naar zijn Trump tower. Claim dat deze herbruikbaar/recycleerbaar zijn, gaat voorbij aan zijn fan-base. Die gebruiken al deze rommel maar 1-malig.

 • Jef Vanderpol

  Metalen rietjes zijn dus beter. Ik denk van niet. Er zullen veel mensen zijn die deze rietjes niet op juiste manier reinigen met hun borsteltje. Ik zou dit niet willen gebruiken als ik hetzelf niet gereinigd heb.

 • Guido Pintens

  en nu begint de POTUS zich al te moeien met plastic rietjes. Kan het écht nog erger worden? Die mens moeit zich met alle mogelijke onbenulligheden, maar heeft voor de rest enkel oog voor de wapenlobby en de olie-industrie ... en natuurlijk zijn eigen inkomsten die top-prioriteit zijn, iets waar zijn supporters natuurlijk niks van geloven omdat hij zogezegd "gratis president is" ocharme