Trump vindt dat hij de strengst aangepakte president is in geschiedenis van VS

De Amerikaanse president Donald Trump
AP De Amerikaanse president Donald Trump
Daags nadat de Democraten een formeel onderzoek startten of Donald Trump moet worden afgezet, bleef de Amerikaanse president zijn woede de vrije loop laten daarover. Hij vindt dat hij de strengst aangepakte president is in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

"Er is geen enkele president in de geschiedenis van ons land die zo slecht behandeld is als ik. De Democraten zitten vol haat en angst", begon Trump aan zijn dag op Twitter. De VS-president is momenteel in New York voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. "Dit mag geen andere president overkomen. Een heksenjacht", luidde het.

De Democraten lanceerden gisteren de eerste etappe van een impeachment-procedure. Trump wordt ervan verdacht zijn Oekraïense ambtgenoot Volodimir Zelenski te hebben gevraagd een onderzoek te starten tegen Hunter Biden. Dat is de zoon van voormalig vicepresident Joe Biden, die in 2020 mogelijk de Democratische uitdager wordt van Trump. Meteen na de aankondiging sprak de Amerikaanse president al over een "gore heksenjacht". 
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ivan de ridder

  Trump University - alwaar je leerde zoveel mogelijk leugens te vertellen en de tegenpartij uit te schelden/chanteren als ze je wijzen op je fouten. Dit is trouwens fake news, die universiteit was zijn zoveelste scam en hij past dezelfde praktijken ook als president toe. Maar goed, zijn cultus vindt hem "geweldig". Totdat de gevolgen doordringen.

 • Diane Bernaerts

  Lincoln, Garfield, McKinley en Kennedy werden anders heel wat "strenger" aangepakt!

 • lieven philips

  De man vertelt minstens 10 leugens per dag...

 • Edmond Dantès

  Er is dan ook gemiddeld 4 keer per week een schandaal en jaarlijks duizenden bewezen leugens, om de maand wel ergens een nieuwe minister wegens corruptie, onbekwaamheid of schandaal van de vorige. Over zijn financiële strapatsen, zijn belastingperikelen en het oneigen gebruik van liefdadigheidsgeld, het tewerkstellen en uitbuiten van sans papiers zullen we het nog niet hebben, evenals zijn talloze frauduleuze faillissementen. Prutsvent.

 • Jack Dereder

  Zoals een goede nationalist betaamt: onmiddellijk het slachtoffer uithangen wanneer je betrapt wordt met vals spelen....