Trump verzekert dat hij nooit voor Rusland heeft gewerkt: “Schandalig dat jullie die vraag stellen”

AP
De Amerikaanse president Donald Trump verzekert dat hij "nooit voor Rusland heeft gewerkt". De New York Times schreef vrijdag dat de federale politie een onderzoek tegen Trump had geopend, om na te gaan of hij voor Rusland werkte in de dagen nadat hij FBI-baas James Comey aan de deur had gezet.

"Ik heb nooit voor Rusland gewerkt. Ik vind het schandalig dat jullie die vraag stellen", zei de Amerikaanse president. The Times meldde dat de FBI zich zorgen maakte over Trumps gedrag na het ontslag van Comey en een onderzoek is begonnen of Trump, hetzij bewust of ongewild, namens Rusland werkte tegen Amerikaanse belangen. 

Justitie werd door verschillende instanties gevraagd of de beslissing van Trump om Comey te ontslaan, gelinkt kon worden aan het Rusland-onderzoek, wat aanleiding gaf tot bezorgdheid over een mogelijk verband tussen Trumps verkiezingscampagne en Moskou door het ontslag van de FBI-baas.

Gevraagd naar een reactie op een ander artikel, ditmaal in de Washington Post, waarin wordt gesteld dat Trump details over persoonlijke gesprekken met zijn Russische collega Vladimir Poetin verzwegen zou hebben voor zijn kabinetsleden, verklaarde de president "er absoluut niets over te weten". "Er is veel
fake news (...) Het was een succesvolle ontmoeting", zo zei hij, daarmee waarschijnlijk verwijzend naar de top met Poetin in Helsinki in juli.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ivan de ridder

  Pierre, US grondwet geeft aan dat diplomatieke betrekkingen verboden zijn voor burgers. Dus ja, indien Trump met de Russen overlegd heeft tijdens zijn campagne, dan gaat het om een illegale praktijk. Desalniettemin heb ik zowel schrik van de Russen als de Turken, als de Chinezen.

 • Pierre vaneylen

  Waarom de Russen altijd als boemannen afschilderen? Is samenwerken met de Russen iets illegaals? Ik denk dat we meer schrik moeten hebben van de Turken, die massaal aan export van illegalen doen , dan dat ze betaald worden om ze tegen te houden. Maar ja die zitten bij de Navo dus anti-Russisch.

 • Peter Bonacasa

  Alsof Trump na meer dan 7000 aantoonbare leugens nog geloofwaardig is. Het eigenlijke antwoord is dus "ja, ik werk voor Rusland om de westerse democratieën kapot te krijgen"

 • Xavier De Groof

  Al meer dan 2 jaar proberen ze een link te bewijzen tussen Trump en de Russen. Dat had al lang boven gekomen na al die onderzoeken. Ze kunnen hem niet pakken daarmee en dankzij de msm blijven ze daar maar rond de pot draaien. Clinton is diegene die uranium verkocht aan Putin, zij is diegene die met Rusland een deal heeft gesloten en proberen ze in de nek van Trump te draaien...

 • Linda Wellekens

  En liégen dat die man toch doet ....