Trump verweert zich na vragen over mentale gezondheid: “Ik ben een erg stabiel genie”

.
rv/EPA .
Donald Trump blijft zich verweren tegen het controversiële boek dat deze week over hem is verschenen. In het boek laat auteur Michael Wolff geen spaander heel van de president en stelt hij zijn mentale toestand in vraag. Maar Trump gaat vandaag hard in de tegenaanval: “Ik ben een erg stabiel genie”, tweette hij. Ook stond hij verslaggevers te woord om die boodschap kracht bij te zetten.

“Een complete loser”, zo beschrijft Donald Trump Michael Wolff, de auteur die een snoeihard boek over de president schreef. In een hele reeks tweets liet Trump weten wat hij van Wolff vindt, haalt hij nog eens uit naar zijn voormalige adviseur Steve Bannon, en hemelt hij vooral zichzelf op: “Mijn twee grootste troeven zijn mijn mentale stabiliteit en heel slim zijn.”

“Ik heb een heel succesvol pad afgelegd van zakenman tot tv-ster tot president van de Verenigde Staten (na mijn eerste poging)”, schreef Trump deze middag op Twitter. “Ik ben niet slim, maar geniaal… En ik ben een erg stabiel genie.”

Gisteren haalde Trump naast Wolff ook nog eens zijn voormalige adviseur Steve Bannon onderuit: “Hij weende toen hij ontslagen werd en hij heeft gesmeekt voor zijn job. Nu is hij door bijna iedereen gedumpt als een hond. Pech!”

Aan de pers stipte hij later vandaag nog eens aan dat zijn opleiding de basis voor zijn succes vormde. "Ik ben naar de beste universiteit gegaan", zei Trump, die een bacheloropleiding aan de universiteit van Pennsylvania afrondde. "Ik was een uitmuntende student, slaagde, verdiende miljarden en miljarden dollars, en bevond me aan de top van het bedrijfsleven."

"Ik ging naar televisie en was tien jaar lang buitengewoon succesvol'', vervolgde de boze president zijn repliek op Wolffs aantijgingen. "En zoals jullie wellicht hebben gehoord, stelde ik me daarna kandidaat voor het presidentschap en ik won." Het boek van Wolff omschrijft hij als 'fictie' en ook beklaagde Trump zich over de 'zwakke smaadwetten' die zijn land kent.
161 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • annie dupont

  hij is een groot genie ... de grootste sinds de mens bestaat .... en om te voorkomen dat er nog een groter genie ooit komt, helpt hij de planeet naar de verdoemenis .. zo groot is zijn ego

 • Diane Bernaerts

  Zoals die psycholoog Cooremans zegt: “En dat gelooft hij ook echt! Ik betwijfel of therapie nog helpt.” Trouwens, die 100 experts die zich over Trumps geestestoestand hebben uitgesproken, zullen het zeker ook niet allemaal fout hebben!

 • Gerry Cle

  Trump is een genie. Iemand die door God naar de aarde is gezonden om de mensheid te redden. Is er iemand met meer dan één hersencel die dit gelooft?

 • romy verhove

  Een genie!?...Elke dag word er kapotgelachen met zo clown..Zijn uitspraken zijn typerend van en Door een narcist

 • Pete Schoonhuys

  Roland De Smedt, oepsie, de cijfers van de maandelijkse gecreëerde jobs liggen wel lager bij Trump dan Obama. Feiten - je kan ze opzoeken....