Trump verrast door slechte brexit-onderhandelingen: “Geen rekening gehouden met mijn advies”

Trump deed de uitspraken vandaag in het Witte Huis tijdens een bezoek van de Ierse premier Leo Varadkar, die verklaarde dat hij de brexit "betreurt" en dat hij een andere kijk heeft dan de Amerikaanse president. Varadkar benadrukte de noodzaak om ervoor te zorgen dat het Ierse vredesproces niet aangetast wordt.
EPA Trump deed de uitspraken vandaag in het Witte Huis tijdens een bezoek van de Ierse premier Leo Varadkar, die verklaarde dat hij de brexit "betreurt" en dat hij een andere kijk heeft dan de Amerikaanse president. Varadkar benadrukte de noodzaak om ervoor te zorgen dat het Ierse vredesproces niet aangetast wordt.
De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag gezegd dat hij “verrast” is over hoe slecht de brexitonderhandelingen vooruit gaan. Hij voegde er ook aan toe dat de Britse premier Theresa May geen rekening heeft gehouden met zijn advies.

"Ik heb de eerste minister mijn ideeën gegeven over hoe ze erover moet onderhandelen. Daar luisterde ze niet naar", aldus het Amerikaanse staatshoofd. 

In een interview met de Britse tabloid The Sun had Trump eerder al verteld dat hij aan May had gezegd dat hij "totaal anders" zou onderhandelen. May verklaarde daarna dat hij haar had aangeraden om de Europese Unie voor het gerecht te dagen.

Trump zei verder vandaag nog dat hij een nieuw brexitreferendum geen goed idee vindt aangezien dat "oneerlijk" zou zijn tegenover het winnende kamp.

Bekijk ook:

Geraak je niet meer wijs in het hele Brexit-kluwen? Check ons ‘Brexicon’ voor een heldere verklaring van alle termen.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • FRIEDA VAN KEYMEULEN

  Zelfs Theresa May weet beter dan naar het advies van Trump te luisteren!

 • David Lievens

  Dat is wrs het beste wat May al gedaan heeft sinds ze prime minister is...

 • roger casteleyn

  Farage en Boris Johnson waren de eersten die hij officieel ontving. Hun cheque gaan halen weet iedereen. Trump wil de EU uiteen spelen. America must be great again maar the others small.

 • Edmond Dantès

  Zijn eigen adviseurs zitten of in de gevangenis, of ze zijn in staat van beschuldiging gesteld, de rest is richting uitgang gespurt. Trump is dus niet onmiddellijk expert in adviezen.