Trump verpest de magie voor jongetje dat wacht op de kerstman: “Geloof je nog in Santa? Op zeven is dat op het nippertje, niet?”

Volgens president Trump en zijn vrouw Melania is meedoen aan NORAD een van de leukste tradities van het Witte Huis.
EPA Volgens president Trump en zijn vrouw Melania is meedoen aan NORAD een van de leukste tradities van het Witte Huis.
De kerstman zette afgelopen nacht zijn reis rond de wereld voort en werd daarbij op de voet gevolgd door het Amerikaanse leger. Zoals de traditie wil, monitort de militaire organisatie NORAD de route van de kerstman op 24 december. President Trump zorgde echter voor een valse noot.

NORAD, de militaire organisatie die waakt over het luchtruim in de VS en Canada, nam maandag al om 12.01 uur de eerste tekenen van "activiteit aan de Noordpool" waar. Sindsdien is het spoor van de kerstman en zijn gevolg te zien op een aparte website van NORAD en op het Twitteraccount @NoradSanta

De kerstman, die officieel woonachtig is in het Finse Rovaniemi, reist volgens NORAD de wereld rond met een snelheid die hoger ligt dan die van een F-15-gevechtsvliegtuig.

Deze ochtend rond 3 uur Belgische tijd was de kerstman op weg naar Groenland. Hij had op dat moment al ruim 4,5 miljard cadeaus bezorgd. Volgens NORAD is het technisch mogelijk om de kerstman te volgen via "infraroodreceptoren in de neus van Rudolf", een van de negen rendieren die zijn slee voorttrekt.

lees verder onder de foto:

Grap

Het monitoren van de route van de kerstman begon als een grap in 1955. Het ging om reclame van de warenhuisketen Sears, die in een lokale krant uit Colorado opriep om te telefoneren naar de kerstman. Maar wat de directe lijn naar de kerstman moest zijn, bleek - in volle Koude Oorlog - de rode lijn van NORAD.

Toen de officier van dienst, kolonel Harry Shoup, die dag een jongetje aan de lijn kreeg die hem vroeg of hij de kerstman was, speelde die het spel mee. Hij gaf opdracht aan zijn manschappen om informatie te geven over de positie van de kerstman en belde zelfs naar de lokale radio om te melden dat hij een vreemd voorwerp in de lucht had gezien.

lees verder onder de tweet:

Valse noot

Ongeveer 1.500 vrijwilligers staan de militairen bij om de telefoontjes en brieven van kinderen te beantwoorden. Ook de president van de VS en de first lady doen daaraan mee, politieke crisis of niet. 

Toch was Trump op een valse noot te betrappen door de magie voor een jongetje dat naar de komst van de kerstman uitkeek, te verbreken: toen de president de zevenjarige Coleman aan de lijn kreeg, vroeg hij het kind of hij nog in ‘Santa’ geloofde en vertelde hij hem langs zijn neus weg dat de kerstman misschien wel een verzinsel is. “Geloof je nog in Santa? Want op zeven is dat een beetje op het nippertje, niet?”, klonk het. Hij lachte vervolgens met het antwoord aan de andere kant van de lijn, dat niet hoorbaar was.

Overigens is de kerstman ook in ons land gespot volgens NORAD, meer bepaald in Brussel en Vleteren. 
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Van Bogaert

  Schandalig van Trump .Die man kent echt geen fatsoen.

 • Jan Delafontaine

  Trump is ook niet mijn favoriete president maar alles wat die vent doet wordt tot in de kleinste details negatief bestempeld. Obama heeft jarenlang het Midden-Oosten gebombardeerd en er is geen haan die er over kraait, Trump maakt een flauw grapje en het is direct een drama.

 • Mo Biraja

  Ik ben geen christen maar ik vind dit degoutant een kind zijn magische jaren verpesten maar ja zal wel veel geld gekregen hebben van zijn vader maar geen liefde daarom projecteerd hij dat op da kind

 • jos indigne

  Rudy Liessens , waarschijnlijk heeft die jongen gezegd dat hij niet meer geloofde in de kerstman ( we hebben geen klank van de jongen he ) en Trump zal gezegd hebben ik vraag het eerst want inderdaad 7 jaar is zo een kantelmoment

 • jos indigne

  Dat jongetje zal neen gezegd hebben , en Trump zal dan gezegd hebben , , dat is juist op t nippertje dat ik de vraag moest stellen aan een 7 jarige , en ik kan dus onmogelijk weten wat je eerst zou antwoorden