Trump verdedigt uitspraak "missie volbracht", Assad beschuldigt VS "van leugens tegen Syrië"

EPA
De Amerikaanse president Donald Trump verdedigde vandaag zijn gebruik van de term 'missie volbracht' na de raketaanvallen op Syrische doelen. Een aantal media had kritiek op zijn uitspraak.

"Een perfect uitgevoerde aanval", schreef Trump gisteren op Twitter. "Bedankt aan Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk voor hun wijsheid, kracht en excellente leger, er kon geen beter resultaat zijn. Missie volbracht!"

De term wordt in verband gebracht met de voormalige president George W. Bush die het in 2003 gebruikte. Bush kondigde toen aan dat grote gevechtsoperaties in Irak voorbij waren. Dat bleek later een grote misrekening. Het geweld barstte weer in alle hevigheid los.

"De aanval in Syrië was zo perfect uitgevoerd, met zo'n precisie, dat de enige manier waarop de 'Fake News Media' die onderuit konden halen, was door mijn gebruik van de term "missie volbracht", aldus Trump op Twitter. "Ik wist dat ze dit zouden doen, maar ik vind het zo'n mooie militaire term, dat het terug moest worden gebracht. Gebruik het vaak!''

"VS voert campagne van leugens tegen Syrië"

De aanvallen van de VS, Groot-Brittannië en Frankrijk op Syrië gingen gepaard met een campagne van leugens tegen Syrië en Rusland voor de VN-Veiligheidsraad. Dat zei de Syrische president Bashar al-Assad bij een meeting met de Russische machtspartij Verenigd Rusland.

"Dit bewijst dat Syrië en Rusland niet enkel een strijd tegen terrorisme voeren, maar ook voor de onafhankelijkheid van staten en de wil van hun volk", zei Assad. De delegatie van Verenigd Rusland veroordeelde opnieuw de aanval op Syrië als een overtreding van internationale conventies.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chris Ulrichts

  George Washington kijkt maar sip op de achtergrond met de idioot voor hem...

 • guido vermeyen

  Ik begin genoeg te krijgen vanTrump...is toch ergens een redelijke hoek af.

 • jos robben

  en de dupe is de burger die bewust met leugens bestookt wordt door de OVERHEDEN en de PERS

 • ANN LIMBOS

  Den ene leugenaar maakt den andere leugenaar uit voor.... Leugenaar.

 • Jimi Cortez

  Ik ben die leugens van de VS en Europa beu, tijd voor een nieuwe koers onafhankelijk van het eeuwige machtsvertoon ten voordele van de wapenindustrie.