Trump valt eigen minister van Justitie weer keihard aan: "Goed bezig, Jeff..."

EPA
Amerikaans president Donald Trump heeft op Twitter opnieuw zwaar uitgehaald naar zijn eigen minister van Justitie Jeff Sessions. Alsof hij nog nooit van de scheiding der machten heeft gehoord hekelde Trump twee gerechtelijke onderzoeken naar parlementsleden van zijn partij en het feit dat ze net voor de verkiezingen in staat van beschuldiging worden gesteld.

"Twee al lang lopende onderzoeken uit de tijd van Obama, van twee heel populaire Republikeinse parlementsleden zijn heel publiekelijk in een beschuldiging uitgemond", tweette Trump vandaag. "Net voor de midterms en door het departement van Justitie van Jeff Sessions. Twee gemakkelijke overwinningen, die nu in gevaar zijn omdat er niet genoeg tijd meer is. Goed bezig, Jeff..."

Trump verwijst met zijn tweet naar Chris Collins en Duncan Hunter. Collins werd vorige maand beschuldigd van fraude en leugens tegenover de FBI. Hij schortte na zijn arrestatie zijn herverkiezingscampagne op. Hunter en zijn echtgenote worden er dan weer van beschuldigd campagnegeld misbruikt te hebben voor eigen gewin, zoals een vakantie naar Italië. Beide parlementsleden waren vroege aanhangers van Trump als presidentskandidaat. 

"Democraten vinden hem geweldig"

Trump lijkt er met zijn verwijt van uit te gaan dat het Sessions zelf is die beslist wanneer een verdachte in staat van beschuldiging wordt gesteld. Dat is echter een taak van het onafhankelijke gerecht. Trump lijkt in elk geval te suggereren dat Sessions de beschuldiging had moeten tegenhouden.

In een volgende tweet zegt Trump dat "de Democraten, die niet voor Sessions stemden, hem nu wel geweldig moeten vinden. Net als met Leugenachtige James Comey (ex-FBI-baas, TT). De Democraten haatten hem allemaal, wilden hem weg, vonden hem verschrikkelijk, TOT IK HEM ONTSLOEG! Ineens was hij een geweldige vent, een heilige als het ware. Echt ziek!"

Ook John Kerry krijgt ervan langs

Ook John Kerry, de voormalige minister van Buitenlandse Zaken onder Barack Obama en in 2004 de verliezer in de strijd met George W. Bush, was vandaag het slachtoffer van Trumps ochtendlijke Twittertirade.

"Ik zie dat de vader van de nu opgezegde Iran-deal erover denkt een gooi te doen naar het presidentschap. Dat zou boffen zijn - hoewel het veld dat zich momenteel verzamelt er toch al heel goed uitziet - VOOR MIJ!", klonk het zelfverzekerd.
45 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wim Van de Wygaert

  Mensen, geef het op. De Trump aanhangers zijn toch niet voor rede vastbaar.

 • Serge Surmont

  Trump is een goede acteur. Hij spreekt zijn opgelegde rol perfect. Hij danst slecht op de noten die voor hem gezongen worden.

 • Xavier De Groof

  Grappig want als je niet de mainstream media volgt en zelf opzoekwerk verricht dan weet je dat die Democraten zwaar op hun bek gaan krijgen. Maar ja de MSM doet er dan ook alles aan om de kijker te brainwashen naar de zin van de globalisten.

 • Erik Moens

  Dat is zoals hier Rudo

 • Wim Verjoosen

  Hoe lang gaat dat arrogant ventje het nog uitzingen? Hij moet toch erg gefrustreerd zijn om continu zo zijn gal te spuwen. Misschien een te klein pietje?