Trump twittert nu ook in Perzisch: “Ik sta aan jullie kant”

Photo News
Dat de Amerikaanse president Donald Trump graag rechtstreeks communiceert via Twitter is geen geheim, maar hij heeft nu ook twee tweets in het Perzisch de wereld in gestuurd. Hij richtte zich op die manier rechtstreeks tot de bevolking van Iran. Die kwam op straat nadat de Iraanse regering toegaf dat het leger de vorige week neergestorte Boeing uit de lucht heeft geschoten. Bij de crash kwamen alle 176 inzittenden om het leven.

Op verscheidene plaatsen in de Iraanse hoofdstad Teheran braken betogingen uit. Actievoerders eisten het ontslag van de hoogste geestelijke leider, Ali Khamenei. Op filmpjes die op het internet circuleren, is te horen hoe “dood aan de leugenaars” en “jullie kennen geen schaamte” geroepen wordt. Er worden ook foto’s van de door de VS vermoorde generaal Soleimani verscheurd.

Inspiratie

“Aan de dappere en lijdende bevolking van Iran”, tweet Trump nu in het Perzisch. “Ik sta aan jullie kant sinds het begin van mijn presidentschap en mijn regering zal aan jullie kant blijven staan. We volgen jullie protesten op de voet. Jullie moed is een inspiratie.”


“De regering in Iran moet mensenrechtengroepen toelaten om de protesten van het Iraanse volk te monitoren en de feiten te verslaan. Er mag geen nieuw bloedbad plaatsvinden van vreedzame demonstranten en ook geen shutdown van het internet. De wereld kijkt toe.” (lees hieronder verder)

Dat bloedbad verwijst vermoedelijk naar het geweld dat de Iraanse overheid gebruikte tijdens grootschalige protesten in november vorig jaar. Daarbij kwamen volgens Amnesty International meer dan 300 mensen om.

De tweets verzamelden in geen tijd een massa likes. De eerste ging intussen al vlot over de 270.000 likes en de tweede over de 190.000.
21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ivan de ridder

  Afwachten hoe dit zal aflopen. Zoals in Venezuela waar zowel EU als VS sancties opleggen op elke vorm van handel, kan dit resulteren in open rebellering van het volk met slachtoffers en uitstroom tot gevolg. Zeker in regimes waar politieke leiders als vertegenwoordiger van hun god (moeten) beschouwd worden.

 • Jos Spriet-Dewaele

  Defensieminister VS: “Geen bewijs gezien van plannen voor aanslag op ambassades” Heeft Trump weer een verhaaltje uit zijn mouw geschud. Hij twittert in het perzisch maar verspreekt zich al in het engels. Hij is enkel en alleen maar bezig met probren zichzelf op te krikken.

 • Jeroen Dekop

  Trump de rust brengen, dat is een 1 april grap. Door zijn toedoen word er overal gevochten.

 • Charlotte De greef

  Mooie reactie van Trump!

 • paola nerozzi

  De man met twee gezichten en die heet trump