Trump tegen Kim Jong-un: "Mijn kernwapenknop is groter"

REUTERS
De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een tweet dreigende oorlogstaal geuit richting de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, die eerder deze week stelde dat hij een knop klaar heeft staan om nucleaire wapens mee af te vuren.

"Kan iemand van zijn uitgeputte en verhongerde regime tegen hem zeggen dat ik ook zo'n nucleaire knop heb. Maar die van mij is veel groter en heeft een veel groter bereik, en bovendien werkt die van mij!"

Trump refereerde aan de nieuwjaarsspeech van Kim Jong-un waarin de leider van het communistische land stelde onverminderd door te gaan met zijn kernprogramma. "De gehele Verenigde Staten liggen binnen bereik van onze nucleaire wapens en de knop staat klaar op mijn bureau. Dat is geen dreiging, maar een feit", zei Kim Jong-un. "We zullen de wapens alleen inzetten als onze veiligheid in het geding is."

Kim Jong-un en Donald Trump uitten over en weer dreigende oorlogstaal.
REUTERS Kim Jong-un en Donald Trump uitten over en weer dreigende oorlogstaal.

Op Twitter wordt met enige moedeloosheid gereageerd op het bericht. "Laten we dit niet doen", stelt iemand. "Geweldig, een nieuwe pissing contest", tweet iemand sarcastisch, refererend aan het gedrag van twee kleine jongetjes die niet voor elkaar onder willen doen.
60 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Benny Lagae

  Compensatiegedrag

 • Johny deman

  Ik geloof ook wel dat Trump's knop groter is...

 • George Verbeek

  Wel wat ironisch om naar de hongersnood te verwijzen, want die is een gevolg van de sancties opgelegd door de VS.

 • Edmond Dantès

  Vroeger pakte men zulke ruziemakende ettertjes aan met wat welgemikte oorvijgen en een flinke stamp onder de broek voor ze zonder eten naar bed vlogen. Tegenwoordig worden ze President en aanbeden als halfgoden door het onwetende, gehersenspoelde klootjesvolk. In Noord Korea nog een schrikbewind erbovenop.

 • Gino Denil

  Elke keer dat die tutter terug uit zijn mond valt komt er kleuterpraat uit.