Trump stuurt Pompeo naar Noord-Korea: "Zullen weldra meer weten over drie Amerikaanse gevangenen"

Mike Pompeo
AFP Mike Pompeo
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo is op weg naar Noord-Korea. Dat heeft president Donald Trump aangekondigd. Pompeo zal er hooggeplaatste Noord-Koreaanse functionarissen ontmoeten met het oog op de geplande top tussen Trump en Kim Jong-un.

"Op dit eigenste moment is minister Pompeo op weg naar Noord-Korea om er mijn nakende ontmoeting met Kim Jong Un voor te bereiden", zei Trump in de marge van zijn persconferentie over het Amerikaanse vertrek uit de Iran-deal.

Pompeo zou "binnen zowat een uur" in Noord-Korea zijn, aldus de president omstreeks 20.20 uur (Belgische tijd). "We zullen weldra meer weten" over het lot van drie Amerikaanse gevangenen, voegde hij nog toe. Het gaat om zakenman en zendeling Kim Dong-chul en Kim Sang-dok en Kim Hak-song, die beiden aan de universiteit in Pyongyang werkten. De drie zouden onlangs van een werkkamp zijn overgebracht naar een hotel nabij de hoofdstad Pyongyang.

Kim Dong-chul, Kim Sang-dok en Kim Hak-song.
AP Kim Dong-chul, Kim Sang-dok en Kim Hak-song.

Pompeo had eerder al een ontmoeting met Kim Jong-un in Pyongyang, toen nog als directeur van de inlichtingendienst CIA.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Frans Peeters

    Kim zal nu wel weten hoeveel een akkoord met Amerika betekend

  • Anis Elwertani

    Hopen dat ze niet in een zakje terug komen