Trump stuurt gewapende soldaten naar de grens na incident met Mexicaanse militairen

Mexicaanse soldaten rijden langs de grens (archieffoto 2017).
AFP Mexicaanse soldaten rijden langs de grens (archieffoto 2017).
De Amerikaanse president Donald Trump kondigde vandaag aan dat hij "gewapende soldaten" naar de grens stuurt, na een incident met Mexicaanse soldaten, die hij ervan beschuldigde drugssmokkel te faciliteren.

"De Mexicaanse soldaten hebben recentelijk de wapens getrokken naar onze grenswachtsoldaten, waarschijnlijk als een afleidingsmanoeuvre voor drugssmokkelaars aan de grens. Gebeurt best niet opnieuw! Wij sturen nu GEWAPENDE MILITAIREN naar de grens. Mexico doet lang niet genoeg op vlak van arrestaties en terugsturen!", zei de president in een tweet.

In de tweet daarvoor zei Trump dat een karavaan van meer dan 20.000 mensen via Mexico de VS nadert, ook al heeft Mexico de menigte al doen inkrimpen. "Mexico moet de rest arresteren of we zullen gedwongen zijn dat deel van de grens te sluiten en het leger op te roepen", zei hij.

AFPReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.