Trump stuurt Air Force One om overleden oud-president Bush naar Washington te brengen

AFP
Het Amerikaanse presidentiële vliegtuig Air Force One zal het lichaam van de vrijdag overleden oud-president George Bush senior (94) ophalen in Houston en naar Washington brengen. President Donald Trump, die zelf zaterdagnacht eerst nog met de Boeing 747 terugvliegt van de G20-top in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, noemt het “een bijzonder eerbewijs”.

Vanaf maandag wordt het lichaam van Bush opgebaard in het Capitool, de zetel van de Senaat. 's Middags om 17.00 uur lokale tijd is er een herdenkingsbijeenkomst voor senatoren en leden van het Huis van Afgevaardigden. Daarna kunnen burgers tot woensdag afscheid nemen van de oud-staatsman, die op die dag wordt begraven.

Trump heeft woensdag uitgeroepen tot dag van nationale rouw. Ook zullen de vlaggen op het Witte Huis, op overheidsgebouwen en legerbasissen dertig dagen lang halfstok hangen.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Hendrik

  Is mooi wat hij doet

 • Benny Winters

  Goed voor het klimaat (sic)

 • leen hanssens

  Hij laat zijn goed hart zien.

 • Marc Lehaen

  En dan de mond maar vol hebben over "global warming" . Tonnen kerosine de atmosfeer in voor een lijk en een halve gare narcist die de wereld denkt te regeren......maar het is wel MIJN dieseltje dat aan de basis ligt van alle vervuiling , hé Jo Schouwvlieg !!!

 • Jan Maarten

  Vraag is of de familie Bush dat wel goed vindt na zijn tirade op Jed Bush tijdens de voorverkiezingen. Misschien mag hij zelfs niet naar de begrafenis komen zoals bij Mc Cain.